ActiveWatch solicită Comisiei parlamentare pentru controlul SRI să verifice relaţia Serviciului cu Hexi Pharma

Publicat: Vineri, 06 Mai 2016 17:24 // Actualizat: Vineri, 06 Mai 2016 17:24 // Sursa: romaniatv.net

ActiveWatch solicită Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii să verifice relaţia SRI cu compania Hexi Pharma.

Potrivit unei scrisori transmise comisiei parlamentare de ActiveWatch, organizaţia solicită să se verifice dacă: Serviciul Român de Informaţii a deschis, în ultimii 5 ani, vreo investigaţie cu privire la faptele Hexi Pharma şi grupului de societăţi conexate; SRI a informat vreuna dintre autorităţile competente cu privire la faptele constatate. De asemenea, mai solicită să se verifice "dacă există vreo legătură economică între activitatea SRI şi societăţile comerciale Hexi Pharma sau cu vreuna dintre societăţile comerciale care funcţionează în conexiune cu Hexi Pharma".

Potrivit sursei citate, solicitarea este făcută "în virtutea informaţiilor puse la dispoziţia publicului de către jurnalişti de investigaţie privind activitatea unui grup de societăţi comerciale — între care cea mai frecvent menţionată este Hexi Pharma — activitate care este suspectată de mai multe fapte penale şi care pare să fi expus unui grav risc sănătatea populaţiei din 40 de judeţe ale ţării, timp de mai mulţi ani", conform Agerpres.

De asemenea, ActiveWatch mai menţionează că parte dintre faptele sesizate au făcut obiectul unor investigaţii ale DNA, Parchete şi DIICOT şi că "investigaţiile s-au încheiat fără consecinţe".

În scrisoare se mai arată că solicitările transmise comisiei parlamentare sunt făcute avându-se în vedere şi "ineficienţa oricărei forme de control privind legalitatea activităţii acestui sistem de societăţi comerciale".

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ActiveWatch Comisia de control al SRI reunită SRI
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 mai 17:47
... ActiveWatch solicită Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru...
06 mai 17:37
...parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii să verifice relaţia SRI cu compania Hexi Pharma. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8415
RON
26 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H