Activist de mediu, atacat cu toporul de patronul unei firme de transport lemn

Un activist de mediu a fost atacat cu toporul de patronul unei firme de transport lemn din Suceava. Momentul a fost filmat de victimă. Agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore.

RomaniaTV.net
16 nov. 2020, 00:14
Activist de mediu, atacat cu toporul de patronul unei firme de transport lemn

Incidentul s-a produs joi după-amiază. Dănuț Ghinghiloschi, un tânăr din Solca, județul Suceava, a întâlnit pe drum un camion încărcat cu lemne și pentru că avea suspiciuni asupra legalității transportului a mers în spatele autovehicului până când camionul a ajuns la sediul unei societăţi. Acolo, acesta a fost atacat cu toporul chiar de către administratorul companiei din Suceava, un tânăr în vârstă de 29 de ani.

Momentul a fost filmat de tânărul activist de mediu, iar în imagini se observa că agresorul vine spre mașină înarmat cu un topor și îl înjură. Acesta lovește apoi cu toporul în geamul portierei stânga față. Şoferul accelerează pentru a se îndepărta, dar agresorul lovește în geamul portierei dreapta spate, iar toporul pătrunde prin geamul spart și cade pe bancheta din spate.

Citeşte şi Pădurar atacat de hoţii de lemne. A fost lovit cu o bâtă în cap
Reamintim că duminică, polițiștii au desfășurat activități de cercetare penală și au administrat probatoriu, dispunând față de Liviu Olăreanu măsura reținerii pentru 24 de ore.

Agresorul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, urmând ca în cursul zilei de luni sa fie prezentat parchetului și instanței competente pentru dispunerea măsurilor procesuale.

Activist de mediu din Suceava, atacat cu bâte de hoţii de lemne. „Să vină Poliţia! Ne omoară acum!”

Scene şocante au avut loc şi în luna iulie, pe un drum din zona de munte a judeţului Suceava. Tiberiu Boşutar, unul dintre cei mai vocali activişti de mediu din Suceava, a fost atacat de două persoane, în timp ce transmitea live pe Facebook. Agresorii i-au distrus maşina şi au fost la un pas de a-l linşa atât pe activistul de mediu, cât şi pe fiica sa de aproape 17 ani.

Tiberiu Boşutar a fost atacat miercuri în timp ce făcea un live pe pagina de Facebook „Legea Codrului”. Activistul de mediu îl acuza pe Costel Alexe, ministrul Apelor şi Pădurilor, că nu a luat măsuri ferme împotriva hoţilor de lemne din judeţul Suceava, cu toate că a promis că va face acest lucru, scrie Adevărul.

În timpul filmării, Boşutar a spus că un pădurar pe care l-a acuzat că ia parte la furtul de lemne se plimba cu maşina pe lângă el. La un moment dat, pădurarul a oprit autoturismul, a coborât şi s-a îndreptat spre activist împreună cu o altă persoană.

Tiberiu Boşutar şi-a dat seama că este în pericol şi s-a urcat repede în maşină. Până să plece de pe loc, cei doi agresori au spart luneta autoturismului cu o scândură ce avea cuie pe care au forţat-o în interior.

În timpul atacului, fiica lui Boşutar vorbea la telefon şi cerea disperată ajutor. Tânăra era extrem de speriată.

„Poliţia, vino repede după noi! Repede! Te rog repede! Sună la Poliţie! Vin cu noi, ne omoară acum! Mergi mai repede, te rog!”, a spus fata.

Deşi era în pericol, Tiberiu Boşutar nu a oprit live-ul de pe Facebook.

„Hoţii de lemne ne-au spart maşina. Uitaţi-vă ce am păţit. Uitaţi-vă ce mi-a făcut pădurarul. Asta-i România, asta-i. Asta ne fac hoţii de lemne. Ne-a atacat exact pădurarul pe care l-am filmat. Oameni buni, în ziua mare, n-avem voie să vorbim. Eu cu fetiţa mea. (…) Aţi văzut ce face mafia lemnului? (…) Să nu avem voie să discutăm, să nu avem voie să filmăm în ziua mare?”, s-a întrebat retoric Boşutar.

Activistul de mediu susţinea în urmă cu câteva săptămâni că a fost atacat de un angajat al Gărzii Forestiere Suceava şi de fiul acestuia. Angajatul instituţiei publice a fost acuzat că ar fi intrat cu maşina în mod intenţionat în autoturismul condus de Tiberiu Boşutar. Poliţistii au deschis un dosar de cercetare penală.

 

 


loading...