Activişti Greenpeace au escaladat Palatul Culturii din Varşovia pentru a salva Arctica

Trei activişti Greenpeace au escaladat joi Palatul Culturii din Varşovia pentru a amplasa un banner uriaş cu mesajele în limba engleză "Salvaţi Arctica" şi "Eliberaţi-i pe militanţii noştri", informează agenţia France Presse.

21 nov. 2013, 13:43
Activişti Greenpeace au escaladat Palatul Culturii din Varşovia pentru a salva Arctica

Activiştii au amplasat, la o înălţime de circa 100 de metri, un banner vertical galben de 70 de metri pătraţi, care a acoperit logoul gigantic al Conferinţei ONU privind schimbările climatice, ce fusese amplasat de peste două săptămâni pe Palatul Culturii, cel mai înalt turn din Varşovia, cu ocazia acestei conferinţe, potrivit Agerpres.

Aceasta este cea de-a doua acţiune spectaculoasă a Greenpeace de la începerea conferinţei. Luni, activişti Greeenpeace au ocupat Ministerul polonez al Economiei, unde era organizat un controversat „summit internaţional al cărbunelui”, pe marginea conferinţei privind schimbările climatice. În cadrul acestei acţiuni, poliţia a arestat 34 de militanţi Greenpeace.

Palatul Culturii şi Ştiinţei, cu o înălţime de 231 de metri, privit cu dezaprobare de mulţi polonezi din generaţia de după război care îl asociază cu regimul comunist impus Poloniei de către Stalin, rămâne în continuare cea mai înaltă clădire din capitală. Niciunul dintre turnurile moderne, construite după căderea comunismului în centrul oraşului, nu a reuşit până acum să îl depăşească în înălţime.

În prezent, Palatul Culturii a devenit simbolul de pe cărţile poştale turistice cu capitala Poloniei.