Activiştii sirieni îl denunţă pe preşedintele Bashar al-Assad: El este criminalul, cerem pedepsirea lui

Publicat: Joi, 17 Martie 2016 21:35 // Actualizat: Joi, 17 Martie 2016 21:35 // Sursa: romaniatv.net

Președintele sirian Bashar al-Assad ar trebui adus în fața justiției pentru moartea a zeci de mii de persoane care au pierit în centrele de detenție ale regimului de la Damasc, au cerut joi la Geneva, activiști sirieni.

'Fără justiție nu există pace în Siria', a declarat activistul pentru drepturile omului Mazen Darwish, în marja negocierilor de pace indirecte dintre guvern și opoziție de la Geneva.

'Fără justiție, orice soluție politică ar fi ca o bombă cu ceas care poate exploda oricând, agrava situația și provoca în continuare un conflict', a mai spus el.

Circa 50.000 de persoane au murit în închisorile siriene începând din 2011, multe dintre ele din cauza torturii, a spus Darwish, care a fost reținut de mai multe ori și a fugit din țară anul trecut.

Citeşte şi Opoziţia islamistă radicală cere execuţia preşedintelui sirian Bashar al-Assad

Înainte de începerea revoluției anti-regim în urmă cu cinci ani, centrele de detenție erau folosite pentru a tortura oamenii pentru a se strânge informații, a mai spus el.

Din 2011, a existat tortură de dragul torturii, 'pentru a distruge oameni, pentru a le ucide sufletele și trupurile', a adăugat el.

'Noi cerem pedepsirea lui Bashar al-Assad. El este criminalul, el a dat undă verde crimelor', a afirmat Hanada al-Refai, membră a Organizației Siriene a Victimelor Războiului.

Al-Refai a petrecut câteva luni în detenție. Fratele ei a murit după ce a fost torturat într-o închisoare siriană.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 mar 22:08
...Mar 17, 2016Activiştii sirieni îl denunţă pe preşedintele Bashar al-Assad: El este criminalul, cerem pedepsirea luijoi, Mar 17, 2016...
17 mar 21:49
... Președintele sirian Bashar al-Assad ar trebui adus în fața justiției pentru...
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H