Activitatea ANRMAP, reclamată la DNA de către Corpul de Control al primului-ministru

Corpul de Control al primului ministru a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cu privire la activitatea Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) despre care Victor Ponta afirma că "devenise un cabinet de avocatură pentru cine vroia fonduri".
Romania TV
26 oct. 2012, 13:57

"La data de 16 octombrie 2012, pe rolul DNA a fost înregistrată sesizarea Corpului de Control al Primului Ministru în legătură cu activitatea ANRMAP. Având în vedere stadiul cercetărilor, în acest moment, informaţii suplimentare nu sunt publice, în conformitate cu prevederile art. 12 alin. 1 lit. e, f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public", precizat Biroul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru MEDIAFAX.

Potrivit articolului 12, alineatul 1, literele e şi f, din Legea 544/2001, nu pot fi date publicităţii "informaţiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se pericliteaza rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidenţiale ori se pun în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfăşurare" şi "informaţiile privind procedurile judiciare, dacă publicitatea acestora aduce atingere asigurării unui proces echitabil ori interesului legitim al oricăreia dintre părţile implicate în proces".

În 18 septembrie, premierul Victor Ponta afirma că cel mai mare dezastru în absorbţia fondurilor europene a fost produs în perioada 2009-2011 de către Autoritatea pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), care devenise un un cabinet de avocatură pentru cine vroia să ia fonduri.

"Cel mai mare dezastru în absorbţia fondurilor europene a fost produs în 2009-2011 de către ANRMAP, de către cei care gestionează achiziţiile publice. A fost acolo o doamnă care a fost o catastrofă şi, practic, toate proiectele care au trecut pe la ANRMAP sunt considerate de către autoritatea de audit, atât cea naţională, cât şi cea europeană, ca fiind absolut nesatisfăcătoare. ANRMAP-ul, de fapt, era un cabinet de avocatură, de consultanţă, pentru cine vroia să ia fonduri, cam aşa se comporta ANRMAP până pe 7 mai (când a preluat USL guvernarea-n.r.)", declara primul-ministru.

În intervalul indicat de premierul, ANRMAP a fost condusă de Cristina Trăilă (PDL).

Premierul preciza că Guvernul a făcut sesizările de rigoare şi s-a arătat convins că, la un moment dat, "DNA va avea timp să studieze aceste lucruri".

Ponta mai declara că pe zona de achizţii publice au fost operate modificările de proceduri, iar autorităţile române negocia cu Comisia Europeană (CE) corecţiile şi cât pot fi reduse eventualele sacţiuni pentru programele derulate până în noienmbrie 2011, pentru cele din 2012 nefiind niciun fel de problemă.

Joi, 25 octombrie, CE a informat autorităţile române că a decis să presuspende cea mai mare parte din trei programe cofinanţate prin fondurile structurale ale UE, respectiv "Transport", "Regional" şi "Creşterea competitivităţii economice", România având la dispoziţie două luni pentru remedierea deficienţelor.

„La data de 16 octombrie 2012, pe rolul DNA a fost înregistrată sesizarea Corpului de Control al Primului Ministru în legătură cu activitatea ANRMAP. Având în vedere stadiul cercetărilor, în acest moment, informaţii suplimentare nu sunt publice, în conformitate cu prevederile art. 12 alin. 1 lit. e, f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public”, precizat Biroul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru MEDIAFAX.

Potrivit articolului 12, alineatul 1, literele e şi f, din Legea 544/2001, nu pot fi date publicităţii „informaţiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se pericliteaza rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidenţiale ori se pun în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfăşurare” şi „informaţiile privind procedurile judiciare, dacă publicitatea acestora aduce atingere asigurării unui proces echitabil ori interesului legitim al oricăreia dintre părţile implicate în proces”.

În 18 septembrie, premierul Victor Ponta afirma că cel mai mare dezastru în absorbţia fondurilor europene a fost produs în perioada 2009-2011 de către Autoritatea pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), care devenise un un cabinet de avocatură pentru cine vroia să ia fonduri.

„Cel mai mare dezastru în absorbţia fondurilor europene a fost produs în 2009-2011 de către ANRMAP, de către cei care gestionează achiziţiile publice. A fost acolo o doamnă care a fost o catastrofă şi, practic, toate proiectele care au trecut pe la ANRMAP sunt considerate de către autoritatea de audit, atât cea naţională, cât şi cea europeană, ca fiind absolut nesatisfăcătoare. ANRMAP-ul, de fapt, era un cabinet de avocatură, de consultanţă, pentru cine vroia să ia fonduri, cam aşa se comporta ANRMAP până pe 7 mai (când a preluat USL guvernarea-n.r.)”, declara primul-ministru.

În intervalul indicat de premierul, ANRMAP a fost condusă de Cristina Trăilă (PDL).

Premierul preciza că Guvernul a făcut sesizările de rigoare şi s-a arătat convins că, la un moment dat, „DNA va avea timp să studieze aceste lucruri”.

Ponta mai declara că pe zona de achizţii publice au fost operate modificările de proceduri, iar autorităţile române negocia cu Comisia Europeană (CE) corecţiile şi cât pot fi reduse eventualele sacţiuni pentru programele derulate până în noienmbrie 2011, pentru cele din 2012 nefiind niciun fel de problemă.

Joi, 25 octombrie, CE a informat autorităţile române că a decis să presuspende cea mai mare parte din trei programe cofinanţate prin fondurile structurale ale UE, respectiv „Transport”, „Regional” şi „Creşterea competitivităţii economice”, România având la dispoziţie două luni pentru remedierea deficienţelor.

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
Permisul auto care NU se mai poate schimba. Legea din România o interzice, degeaba depui cerere
Playtech.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o vară neobișnuită. Canicula vine mai devreme vara aceasta. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Românul care a dat lovitura cu micii. Rețeta cale l-a îmbogățit
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Destin frânt pe calea ferată! Doi soți din Timiș au murit după ce mașina li s-a oprit pe șine
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Retragere imediată! Lovitură totală pentru George Simion. Decizia BEC e finală și definitivă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Când lecțiile vin de la repetenți: ce ne transmite JD Vance înainte de alegeri