Activităţi organizate de Sfânta Maria, în Bucureşti. Vezi ce poţi face

Bucureştenii sunt aşteptaţi, joi, la evenimentele organizate de Sfânta Maria. Mai multe activităţi culturale şi sportive, dedicate copiilor şi adulţilor, vor avea loc în Parcul Brâncovenesc din Mogoşoaia, în Parcul Herăstrău, în Parcul Colţea şi la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti".

15 aug. 2013, 06:56
Activităţi organizate de Sfânta Maria, în Bucureşti. Vezi ce poţi face

Bucureştenii sunt aşteptaţi joi, de Sfânta Maria, în Parcul Brâncovenesc din comuna Mogoşoaia, pentru a petrece o zi plină de evenimente culturale şi sportive, dedicate copiilor şi adulţilor, potrivit Agerpres.

Potrivit Primăriei Mogoşoaia, pe parcursul zilei, invitaţii vor avea posibilitatea să se plimbe cu hidrobicicleta pe lac sau să descopere Parcul Brâncovenesc cu bicicletele, pe care le pot închiria.

Cei curajoşi pot încerca wakeboarding la Zumbaala Wake Park, situat pe malul lacului. Wakeboard-ul cu sistem de cablu este accesibil tuturor persoanelor, de la amatori la profesionişti, pentru că este uşor de manevrat, iar datorită susţinerii cablului cei mai îndrăzneţi vor putea să înveţe diferite trucuri.

Seara, organizatorii Kulturestock Mogoşoaia 2013 vor oferi un prim eveniment, ‘Teo Magic Show’, un spectacol de magie pentru copii şi adulţi.

Pentru anunţarea celui de al doilea spectacol vor fi folosite 20 de tobe africane în loc de gong. Mihai Axinte a pregătit un spectacol interactiv în care spectatorii vor fi învăţaţi să bată la tobe.

CITEŞTE ŞI: Mii de turişti, aşteptaţi pe litoral la manifestările prilejuite de Ziua Marinei

Plimbări gratuite cu vaporaşul pe lacul Herăstrău

Manifestările dedicate Zilei Marinei Române, organizate de Primăria Capitalei, prin Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), Liga Navală Română şi Statul Major al Forţelor Armate, vor începe, joi, la ora 9,00, la Debarcaderul Central (Pavilion H) prin ridicarea pavilionului la catargul de pe malul Lacului Herăstrău, urmată de lansarea la apa a ancorei de flori în memoria marinarilor militari şi civili căzuţi la datorie şi jocuri marinăreşti.

După ora 12.00 publicul va avea acces gratuit la plimbările şi traversările cu vaporaşele Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti pe lacul Herăstrău, informează organizatorii.

Târgul de Sfânta Maria, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”
     
Biroul Relaţii Publice al Muzeului Satului a anunţat că târgul de Sfânta Maria constituie un bun prilej de a reveni la muzeu, unde a fost pus la punct un program „atractiv, cu demonstraţii meşteşugăreşti, expoziţii, târg cu meşteri, gastronomie tradiţională specifică perioadei şi produse bio”.

Concert de Sfânta Maria, în Parcul Colţea
     
Primăria Sectorului 3 organizează joi, de Sfânta Maria, un concert în Parcul Colţea, care va cuprinde piese muzicale interpretate de grupul vocal Acapella, Nico şi Andrei Tudor Band. Potrivit Primăriei Sectorului 3, piesele sunt interpretate în manieră clasică, fără orchestraţie, dar sunt incluse şi aranjamente originale cu o noutate interpretativă în stiluri jazz sau swing ale unor partituri clasice semnate de Mozart sau Bach.

Premiere în cadrul spectacolului vor fi piesa Ave Maria, lucrare interpretată de George Miron şi Acapella, cu suport orchestral, şi piesa The Prayer, compusă de muzicianul american David Foster, interpretată de Nico, George Miron şi Acapella.

Întâlnirea pe aceeaşi scenă a unor muzicieni care vin din diferite zone de interpretare reprezintă un aspect important, prin care publicul va descoperi calităţile fiecărui artist şi potenţialul muzical al întregului proiect.

În cadrul Programului „Simfonii de vară”, Primăria Sectorului 3 continuă seria concertelor cu cvartetul Bella Musica, pe data de 17 august, ora 19.45, şi Klassikvm Ensemble – 18 august, ora 19.45.