Actor de filme pentru adulţi, acuzat de OMOR în Spania, în timpul unui ritual şamanic. Ar fi folosit „molecula lui Dumnezeu”

Nacho Vidal, un actor de filme pentru adulţi, este anchetat pentru omor din imprudenţă în cazul morţii unui fotograf de modă care a murit în locuinţa sa după ce a inhalat vapori din otravă de broască. Bărbatul este acuzat că ar fi furnizat victimei drogul psihedelic.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 06:58

Celebru după ce a jucat în peste 600 de filme pentru adulţi, Nacho Vidal (46 de ani) a fost arestat săptămâna trecută, alături de alţi doi suspecţi.

Nu mai puţin de 11 luni a durat investigarea morţii fotografului de modă José Luis Abad. Procurorii spanioli au ajuns la concluzia că inhalarea vaporilor din otrava de broască râioasă era un obicei în locuinţa lui Vidal din Enguera, o localitate situată la sud de Valencia.

Anchetatorii susţin că practica era „prezentată ca fiind un ritual ancestral inofensiv în care erau atraşi oameni ce erau manipulaţi, erau într-o stare vădită de vulnerabilitate sau care voiau să-şi trateze dependenţele prin folosirea unor metode alternative”.

Nacho Vidal, pe numele său real Ignacio Jordá González, se descrie ca fiind un „coach” care „îi ghidează pe oameni printr-un proces al schimbării”.

Într-un clip publicat în 2016 pe Youtube, Vidal a vorbit despre primele sale experienţe despre veninul obţinut de la Bufo alvarius, cunoscut drept broscoiul deşertului Sonoma. Este vorba despre o substanţă folosită de şamanii din nordul Mexicului care are efecte halucinogene.

Vidal a mărturisit că a folosit substanţa când era în depresie şi se lupta cu dependenţele. Actorul preciza că efectele puternice ale veninului l-au ajutat „să se reconecteze cu sufletul său, cu Pământul şi cu Mama Natură”.

Avocatul actorului susţine că moartea lui Abad a fost una „regretabilă” ca urmare a unui „accident”.

Potrivit ElPeriodico, Nacho Vidal este acuzat că ar fi provocat moartea fotografului de modă José Luis Abad, în timpul unui rit pentru a-l detoxifica de droguri. Bărbatul i-ar fi administrat o otravă obţinută de veninul unei broaşte, o substanţă cunoscută ca „molecula lui Dumnezeu”.

Cine este José Luis Abad, fotograful care a murit în timpul ritualului şamanic

Fotograful José Luis Abad a colaborat cu revista de modă „Urban VLC” din Spania. Bărbatul a murit pe 28 iulie 2019, în timpul ritualului şamanic, descris ca fiind o călătorie astrală şi mentală cu puteri curative, la care ar fi recurs pentru a scăpa de dependenţele sale.

Decesul a avut loc în locuinţa lui Vidal. Actorul de filme pentru adulţi a fost arestat este acuzat de omor prin imprudenţă, fiind ulterior eliberat provizoriu, în aşteptarea procesului.

Instanţa a dispus ca lui Nacho şi celorlalţi doi suspecţi să le fi retrase paşapoartele. De asemenea, indivizii sunt au obligația să se prezinte periodic în fața judecătorului.

Actorul de filme pentru adulţi susţine că este nevinovat şi că este „foarte afectat” de moartea victimei.

Potrivit avocatului, Vidal nu îl ştia pe Abad, deși aveau „prieteni comuni”.

„Nacho nu a promovat nimic, dar că victima a vrut să ia acea substanță”, a explicat avocatul.

Nacho Vidal a spus că nu se simte „responsabil pentru acest accident nefericit”.

Potrivit anchetatorilor spanioli, José Luis Abad a suferit un infarct miocardic care i-a provocat moartea în câteva minute. Niciuna dintre persoanele aflate lângă el nu au sunat la ambulanţă, afirmă procurorii.

Avocatul lui Vidal neagă, însă, acuzaţiile.

„Nacho a sunat ambulanța și a făcut tot posibilul să-l reînvie”, a spus el.

Ce este molecula lui Dumnezeu

Ritualul constă din fumatul bufantoinei, o substanţă extrasă din veninul broaştei bufo alvarius. Aceasta este considerată una dintre cele mai puternice halucinogene.

Substanţa halucinogentă este folosită în ceremoniile de vindecare practicate de şamani în Mexic, o practică ce s-a răspândit în lume.

„Călătoria” inițiatică și curativă durează între 15 și 20 de minute și produce modificări importante, cum ar fi tahicardia, pierderea cunoștinței și, uneori, moartea. În timpul ceremoniei, bufantoina este fumată printr-o țeavă de sticlă, în scop curativ sau pur și simplu halucinogen.

Scene şocante! O jurnalistă a fost atacată de un bărbat cu o şurubelniţă în timp ce realiza o transmisiune live – VIDEO