Actorul Bruce Kirby a murit la 95 de ani. Era cunoscut pentru rolurile din „Columbo” şi „L.A. Law”

Actorul Bruce Kirby, cunoscut pentru rolurile sale din serialele "Columbo" şi "L.A. Law", a murit la vârsta de 95 de ani, anunţă The Hollywood Reporter. Anunţul decesului său a fost făcut pe Facebook de fiul său John Kirby, care a precizat că tatăl său a murit "liniştit" la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles.

27 ian. 2021, 19:48
Actorul Bruce Kirby a murit la 95 de ani. Era cunoscut pentru rolurile din „Columbo” şi „L.A. Law”
Actorul Bruce Kirby a murit la 95 de ani

Actorul Bruce Kirby a murit la 95 de ani. „Am inima frântă dar recunoscătoare pentru toţi anii petrecuţi împreună. Dragostea şi devotamentul mamei mele vitrege Roz au fost remarcabile, şi o forţă majoră care l-a ajutat să se menţină în viaţă atât de mult timp„, a spus John Kirby în mesajul său.

Citeşte şi: Chuck Norris, obligat să afirme că nu a participat la asaltul asupra Capitoliului. Fotografia care i-a dat bătăi de cap actorului

Actorul Bruce Kirby a murit la 95 de ani

Bruce Kirby l-a interpretat pe Geore Kramer în mai multe episoade din serialul „Columbo”. El a avut şi rolul procurorului de district Bruce Rogoff în „L.A. Law”, difuzat între 1986 până în 1994. A mai apărut în „Days of Our Lives”, „Kojak”, „Rick Hunter” sau „Punky Brewster”, scrie News.ro.

Regizorul cubanez Juan Carlos Tabio a murit la vârsta de 78 de ani

S-a stins din viaţă unul dintre cei mai apreciaţi regizori, cubanezul Juan Carlos Tabio, în vârstă de 78 de ani.

Anunţul decesului a fost făcut de Institutul de Artă Cinematografică din Cuba (ICAIC) şi ziarul oficial al Partidului Comunist din această ţară, Granma, informează DPA, citată de Agerpres.

Citeşte şi: Doliu în familia Rothschild. A murit unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei, baronul Benjamin de Rothschild

Potrivit relatărilor, Tabio s-a stins în dimineaţa zilei de 18 ianuarie 2021, însă nu a fost menţionată cauza decesului.

Regizorul cubanez s-a remarcat pe plan internaţional în special prin filmul ”Strawberry and Chocolate”, pe care l-a regizat împreună cu Tomas Gutierrez Alea. Filmul, cel mai cunoscut dintre producţiile lui Tabio, a tratat un subiect tabu la acea vreme, şi anume homosexualitatea. Pelicula a primit premiul Ursul de Argint la Berlinala din 1994 şi o mulţime de alte premii pe la festivaluri internaţionale, printre care Goya Awards 1995, Sundance Film Festival – premiul special al juriului.

În 2014, Tabio a primit Premiul Naţional al Cinematografiei din ţara sa. ”Opera sa face parte din istoria transcendentă a cinematografiei cubaneze, ca o reflectare a identităţii unei naţiuni”, a scris ICAIC.