Actorul de filme western Harry Carey Jr. a murit la vârsta de 91 de ani

Actorul de filme western Harry Carey Jr., care a jucat în pelicule precum "Ultima misiune/ She Wore a Yellow Ribbon" şi "Căutătorii/ The Searchers", a murit la vârsta de 91 de ani, informează variety.com.

RomaniaTV.net
29 dec. 2012, 15:55
Actorul de filme western Harry Carey Jr. a murit la vârsta de 91 de ani

Melinda Carey, fiica artistului, a declarat că tatăl ei a murit joi, din cauze naturale, într-un azil din Santa Barbara. „Şi-a încheiat viaţa cu aceeaşi graţie cu care a început-o”, a spus aceasta.

Cariera lui Harry Carey Jr. a durat peste 50 de ani şi a inclus westernurile clasice semnate de John Ford, precum „Ultima misiune” , „Căutătorii” şi „The Long Gray Line”. Mai târziu a jucat în „Gremlinii” şi în „Înapoi în viitor 3”.

Cartea sa autobiografică, „Company of Heroes: My Life as an Actor in the John Ford Stock Company”, a fost publicată în 1994.

Chiar dacă îi lipseau statura impunătoare a prietenului şi colaboratorului său John Wayne, Carey a compensat prin alura tinerească şi abilităţile sale de călăreţ, datorită cărorar a jucat în multe din filmele lui Ford.

„Călătoria mea a fost aceea a unui actor”, a scris Carey în autobiografie. „Am lucrat cu cei mari şi cu cei nu foarte mari. Dar, în mare parte, am lucrat cu oameni care şi-au iubit profesia şi care, ca şi mine, aveau copii de crescut şi case de plătit”.

Carey a fost fiul lui Harry Carey Sr., vedetă de filme western mute, şi al actriţei Olive Carey. S-a născut pe 16 mai 1921. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a lucrat cu Ford la filme pentru marină, unde era înrolat.

În urma sa au rămas soţia, două fiice, trei nepoţi şi doi strănepoţi.