Actorul francez Gaspard Ulliel a murit la 37 de ani, după un accident la schi. Artistul i-a interpretat pe Hannibal Lecter şi Yves Saint Laurent

Actorul francez Gaspard Ulliel a murit miercuri, la vârsta de 37 de ani, după ce o zi mai devreme suferise un accident de schi pe o pârtie din La Rosière (Montvalezan, Franţa).

19 ian. 2022, 17:19
Actorul francez Gaspard Ulliel a murit la 37 de ani, după un accident la schi. Artistul i-a interpretat pe Hannibal Lecter şi Yves Saint Laurent

Marți după-amiază, Gaspard Ulliel s-a ciocnit pe pârtie de un alt schior, ceea ce i-a cauzat o rană gravă la cap. Deşi a  fost dus de urgență cu elicopterul la Spitalul Universitar Grenoble-Alpes, medicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viața. Deja a fost deschisă o anchetă pentru a se clarifica cauzele producerii accidentului.

Premierul francez Jean Castex a deplâns pierderea artistului pe contul său oficial de Twitter. „Ulliel a crescut cu cinematograful și cinematograful a crescut cu el […] Cu inima grea vom vedea acum cele mai frumoase spectacole ale lui”, a scris acesta.

Fiul a doi stilişti, Gaspard Ulliel şi-a început cariera de actor de televiziune în 1997, cu „Mission protection rapprochée” si mai multe scurtmetraje. Patru ani mai târziu, a făcut parte din distribuția „Pactul lupilor”, un film în care au mai jucat Monica Bellucci și Vincent Cassel.

Citeşte şi Actor de 49 de ani, mort de Covid. Fusese internat în spital pentru a doua oară, din cauza virusului

Primul său rol important a fost în 2002, în filmul „Summer Things”, în care a interpretat personajul lui Loïc, și datorită căruia a câștigat Prix des Lumieres și Steaua de Aur pentru cel mai bun actor tânăr. Următorul său rol notabil a fost Yvan în „Strayed”.

În 2005 a primit Premiul César pentru cel mai bun debutant, pentru rolul din „A Very Long Engagement”. De asemenea, în urmă cu patru ani a fost distins cu Premiul César pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea din filmul „It’s Only the End of the World”.

Citeşte şi Adio, maestre! Un actor de legendă a murit chiar de ziua sa, a fost găsit fără suflare de soţia sa