Actorul Hugh Jackman, operat a şasea oară de cancer

Actorul Hugh Jackman a fost operat pentru a şasea oară pentru extirparea unor celule care cauzează cancer de piele, potrivit unei fotografii pe care australianul a publicat-o luni pe contul său de Instagram.

14 feb. 2017, 09:42
Actorul Hugh Jackman, operat a şasea oară de cancer

Starul de cinema a ţinut să împărtăşească experienţa cu cei zece milioane de fani de pe reţeaua de socializare. ”Mulţumită controalelor frecvente şi medicilor minunaţi, totul este bine. Arată mai rău cu bandaj decât fără. Jur!”, a scris el, adăugând hashtag-ul #wearsunscreen (foloseşte cremă pentru protecţie solară), scrie NME.com.

Actorul a fost supus pentru prima dată unei intervenţii de înlăturare a unui carcinom bazocelular în 2013, după ce soţia sa, Deborra-Lee Furness, l-a îndemnat să meargă la medic pentru a-i fi verificată o aluniţă de piele.

În prezent, starul australian merge la control medical la fiecare trei luni şi a lansat deja o gamă de creme de protecţie solară pentru copii.

Carcinomul bazocelular este cel mai des întâlnit tip de cancer de piele, care afectează peste 90% din totalul pacienţilor diagnosticaţi cu cancer de piele în Statele Unite ale Americii. Astfel de carcinoame se răspândesc rar în organism, dar, dacă nu sunt extirpate, pot să afecteze ţesutul înconjurător.

Hugh Jackman, născut pe 12 octombrie 1968, este cunoscut pe plan internaţional graţie rolurilor interpretate în filme cu super-eroi şi în câteva comedii romantice. A devenit celebru cu rolul Wolverine din franciza cinematografică ”X-Men” şi s-a remarcat în comedia romantică ”Kate şi Leopold/ Kate & Leopold” (2001), filmul de acţiune ”Van Helsing” (2004), drama ”Prestigiul/ The Prestige” (2006), drama istorică ”Australia” (2008), filmul SF ”Pumni de oţel/ Real Steel” (2011), musicalul ”Mizerabilii/ Les Miserables” (2012) şi thrillerul ”Prizonieri/ Prisoners” (2013).

Partitura din ”Mizerabilii” i-a adus în 2013 o nominalizare la premiul Oscar la categoria ”cel mai bun actor în rol principal” şi primul Glob de Aur din carieră. În teatru, starul australian a câştigat un premiu Tony pentru rolul din spectacolul ”The Boy from Oz”. De patru ori prezentator al galei Tony Awards, câştigător al unui premiu Primetime Emmy pentru una dintre aceste prestaţii, Hugh Jackman a impresionat apoi şi în 2009 în calitate de prezentator al galei de decernare a premiilor Oscar.