Actorul Ion Caramitru, mesaj pentru Ludovic Orban: „Să fie atent şi să ţină cont de ce spunea Winston Churchill”

Actorul Ion Caramitru i-a transmis un mesaj premierului Ludovic Orban, în contextul închiderii teatrelor din cauza pandemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
07 oct. 2020, 18:41
Actorul Ion Caramitru, mesaj pentru Ludovic Orban: „Să fie atent şi să ţină cont de ce spunea Winston Churchill”

L-aş ruga pe domnul prim-ministru să fie atent şi să ţină cont de ce spunea Winston Churchill, la un moment dat. Undeva, în presa românească, cineva l-a citat pe Churchill care a spus că şi războiul pe care l-a făcut, l-a făcut pentru salvarea culturii. Dacă nu avem altceva de apărat, avem în primul rând cultura„, i-a transmis Ion Caramitru lui Ludovic Orban, la Antena 3.

În această săptămână Teatrul Național va suspenda 14 spectacole, anunță, Caramitru. Situația este mai puțin dramatică decât în martie, spune Caramitru, când au fost anulate 144 de spectacole.

Deocamdată, anunţul oficial de ieri spune că pe o săptămână, că săptămânal se va face o raportare. Deci, practic, săptămâna în curs noi va trebui să suspendăm 14 spectacole, fiindcă noi jucăm la mai multe săli în aceeaşi seară. Dacă în martie, când aveam programul făcut cu două luni înainte, a trebuit să anulăm 144 de spectacole, nici mai mult, nici mai puţin, acum lucrurile sunt mai puţin dramatice era să zic, dar la fel de triste”, a spus managerul TNB.

Online-ul nu este o varinată care ar asigura supraviețuirea TNB. „Ceea ce s-a putut face în perioada anterioară, când nu s-a putut juca şi s-a folosit online-ul, ne spune mai totul despre cât de urmărită a fost zona aceasta. Nu a fost urmărită la modul ideal. Teatrul Naţional a reuşit câteva performanţe atunci.

Am început cu Conferinţele Teatrului Naţional, care nu sunt purtătoare de drept de autor şi s-au dat aproape 70 de conferinţe ţinute de personalităţi de prim rang de-a lungul anilor, apoi am trecut la spectacole, spectacole care fie nu mai sunt în stagiune, fie au ani buni. (…) Nu cred că a avut un impact atât de mare încât să zicem că acum avem o şansă de a supravieţui prin online. Cred că nici nu ar trebui să existe chestia asta, în principiu”, a mai declarat Ion Caramitru.