Actorul Richard Lewis, cunoscut pentru rolul din serialul „Curb Your Enthusiasm”, a murit

Actorul american Richard Lewis a murit marţi, 27 februarie, în urma unui atac de cord, la vârsta de 76 de ani, au anunţat miercuri mai multe publicaţii americane. El a murit "liniştit la domiciliul său din Los Angeles", au precizat acestea.

29 feb. 2024, 12:37
Actorul Richard Lewis, cunoscut pentru rolul din serialul „Curb Your Enthusiasm”, a murit

Comediantul Richard Lewis, devenit faimos graţie umorului său nevrotic şi autocritic, iar mai târziu, pentru rolul din serialului HBO „Curb Your Enthusiasm”, din distribuţia căruia a făcut parte timp de peste două decenii alături de Larry David, a murit la vârsta de 76 de ani, a anunţat miercuri publicistul său, potrivit Reuters.

Actorul, care a dezvăluit anul trecut că suferă de boala Parkinson, a murit marţi seară, la locuinţa sa din Los Angeles, după ce a suferit un stop cardiac, a spus publicistul Jeff Abraham.

Doliu uriaș în cinematografia internațională! Unul dintre cei mai îndrăgiți actori din „Star Trek” a murit la 49 de ani: „A trăit după principiul că fiecare zi este un dar și că nu suntem niciodată singuri”
„Richard şi cu mine ne-am născut la distanţă de trei zile în acelaşi spital, iar pentru cea mai mare parte a vieţii mele mi-a fost ca un frate”, a scris Larry David într-un comunicat. „Îl caracteriza combinaţia aceea rară de a fi cea mai amuzantă persoană, dar şi cea mai drăguţă. Dar azi m-a făcut să plâng, iar pentru asta nu-l voi ierta niciodată”.

„Soţia lui, Joyce Lapinsky, mulţumeşte tuturor pentru dragostea, prietenia şi sprijinul arătate şi cere respectarea intimităţii în aceste momente”, a scris Abraham în comunicat.

Richard Lewis s-a născut în Brooklyn şi a început să facă comedie stand-up la începuhtul anilor 1970 în paralel cu o slujbă în publicitate, iar până la finalul deceniului a ajuns unul dintre cei mai apreciaţi comici ai generaţiei sale.

A fost invitat deseori la talk show-urile de seară în anii 1980 şi a jucat alături de Jamie Lee Curtis în comedia ABC „Anything But Love”. A făcut parte din distribuţia mai multor filme în anii 1990, cel mai cunoscut fiind „Robin Hood: Men in Tights”.

Doliu fără magini în familia unui celebru preot din Arad! Ginerele său a murit la doar 28 de ani, după ce a căzut de pe o schelă
În ultimii ani, şi-a jucat propriul rol ca prieten al lui Larry David în serialul „Curb Your Enthusiasm”, în care cei doi bărbaţi se ciondănesc neîncetat.

Cunoscut mai ales pentru rolul său din popularul serial de comedie „Curb Your Enthusiasm”, actorul a fost, de asemenea, un comediant, apărând la o serie de emisiuni TV, printre care „The Tonight Show” şi „The Late Show with David Letterman” de la NBC.

Revista GQ l-a inclus în lista sa cu „cei mai influenţi comedianţi ai secolului XX” şi a fost clasat pe locul 45 în top 100 al „celor mai bune spectacole de stand-up din toate timpurile” realizat de Comedy Central în 2004. În 2023, Richard Lewis a anunţat că fusese diagnosticat cu boala Parkinson cu doi ani înainte.