Actorul Silviu Biriş a dat scena pe altar. Cumpăna care l-a dus la Biserică: „Poți să fii într-o relaţie otrăvită, poţi să-ţi pierzi sufletul. Poţi să ajungi la crimă”

Silviu Biriș, nepotul cântăreței Veta Biriș, este unul dintre actorii cunoscuți ai României, el activând chiar la Teatrul Național București. Nu cu mult timp în urmă, după ce a divorțat, acesta a absolvit cursurile facultății de Teologie și explică alegerea făcută.
Filip Stan
10 mai 2024, 12:10
Actorul Silviu Biriş a dat scena pe altar. Cumpăna care l-a dus la Biserică:

Actorul Silviu Biriş spre credință după ce a divorțat. Silviu Biriș nu este singurul actor care a ales această cale, și Dragoș Pâslaru, devenit astăzi Părintele Valerian, a ales calea bisericii, la fel și Mihai Coadă, cunoscut pentru rolul Nelu Curcă, din serialul La bloc, a îmbrăcat rasa preoțească.

După divorț, actorul a luat decizia de a se dedica religiei, iar acum este absolvent de Teologie. Silviu Biriș mărturisește că, deși nu era profund religios până atunci, chemarea spre spiritualitate nu a întârziat să apară și să-i schimbe viața. Aplecarea lui Silviu Biriș spre spiritualitate nu s-a oprit la simpla frecventare a lăcașelor de cult, actorul alegând să meargă pe drumul spiritualității până la capăt, așadar a făcut Facultatea de Teologie.

Silviu Biriș explică de ce s-a înscris la Teologie după ce a divorțat: ”Totul a venit pe baza acestei dureri pe care am simțit-o. Am făcut tot ce se poate omenește ca să refac familia”

Declicul care l-a făcut să pornească pe acest drum a fost divorțul de soție, din anul 2014, credința fiind cea care l-a ajutat să se echilibreze după ce a trecut printr-o perioadă dificilă.

„A venit odată cu… nu pot să zic că neapărat cu divorțul din 2014 pe care l-am avut, a fost o căutare permanentă. Noi, oamenii, căutăm răspunsuri, avem întrebări. Aveam perioade în fosta căsnicie în care treceam prin momente de criză și simțeam nevoia să mă duc trei zile la o mănăstire. Nu aveam nicio treabă cu bisericile, cu mănăstirile, de unde venea această chemare? Era o liniște pe care o căutam’, a spus actorul la Antena Stars.

Nelu Curcă din „La bloc” recunoaște de ce s-a călugărit de fapt: „I-am nenorocit viața”

Cu trei ani în urmă, pe când era încă student la Facultatea de Teologie, Silviu Biriș a șocat pe toată lumea când a declarat că vrea să renunțe la actorie pentru a deveni preot. Din fericire pentru iubitorii celei de-a șaptea arte, nu și-a dus intenția până la capăt, fiind în continuare actor al Teatrului Național din București, însă a rămas în continuare apropiat de Biserică.

Noi imagini cu preotul Costel din Iaşi prins în post cu amanta Vasilica. Sătenii l-au alungat din biserică VIDEO

Silviu Biriș a declarat că a ajuns să dea la Facultatea de Teologie în urma unui accident care l-a marcat. Artistul a perceput acel moment din viața sa ca pe o înfrângere, însă, cu ajutorul lui Dumnezeu, a reușit să își găsească liniștea.

Am ajuns să fac teologie în urma unui accident. A fost un accident, un moment care a trecut, mulțumesc lui Dumnezeu, un moment pe care l-am considerat o înfrângere, dar nu a fost așa. Nu era un moment de viață și moarte, poate moarte sufletească. Poți să fii într-o relație, dacă tot ați întrebat, otrăvită, dacă tot zic unii, poți să-ți pierzi sufletul. Poți să ajungi la crimă„, spunea Silviu Biriș la ‘Showbiz Report’, de la Antena Stars.

Silviu Biriș explică de ce s-a înscris la Teologie după ce a divorțat: ”Totul a venit pe baza acestei dureri pe care am simțit-o. Am făcut tot ce se poate omenește ca să refac familia”

Deși este un tip foarte discret, Silviu Biriș a dezvăluit că decizia de a urma cursurile facultății de Teologie a venit într-un moment delicat al vieții sale, după divorțul de soția sa, în 2021.

”La Teologie am ajuns din dorința de a mă apropia mai mult de Dumnezeu și de a înțelege cum e rânduiala în biserică, cum e tradiția, care e rolul bisericii în viața omului. Și copiii, la început, au fost mirați. După aceea s-au obișnuit. Și fiul meu era student, și eu eram student. Și aveam o înțelegere deosebită asupra a ceea ce se întâmpla, iar el de fiecare dată găsea un ajutor la mine. Îi dădeam sfaturi cum să facă o lucrare de seminar, cum să pagineze, cum să facă o bibliografie… Acum e la licență, îl ajut, îi dau materiale.

Fiica mea era mult mai mică. Un pic s-au intrigat așa, când dintr-odată am zis: „Toată lumea postește!. Și ei: „Cum adică? Să nu mai mănânc ce vreau?. NU am ținut mult, fiind copiii i-am menajat, dar au primit și această educație. Țin legătura cu duhovnicul lor, cu biserica. Au și o altă vârstă, nu postesc ei de dimineața până seara, dar știu să își facă o cruce și să zică „Tatăl nostru. Cam asta a fost cu ei.

Iar maică-mea a fost foarte drăguță. Când i-am zis, mi-a închis telefonul în nas. Zice: „Mamă, iartă-mă! Nu știu ce a fost în mintea mea. M-am bulversat. Și zic: „Mamă, dacă ziceam că sunt beat într-o cârciumă cu 10 femei, ce ai fi zis?. Pentru că toată lumea, când am intrat în biserică, a zis: „Aoleu, dar ce ai pățit? Ești bolnav? Cu cine te-ai certat?”.

Citește și: Theo Rose, despre experiența trăită la Penitenciarul Rahova, în timpul filmărilor: „Băieții cu care am vorbit eu, foarte cu bun simț”

Oamenii cam așa văd lucrurile. Și le mai zic să se împărtășească, iar ei îmi spun: „Dar, ce, sunt pe moarte?. Ei nu au înțeles rolul bisericii. Ei nu au înțeles că împărtășania înseamnă viață, că Hristos e Dumnezeu. Și ei se duc la biserică când sunt morți… Prima oară la botez și ultima oară când mor. E păcat!

Și, dacă la început au fost așa reținuți, acum, cu ajutorul lui Dumnezeu, cam toată lumea din familie merge la biserică. Prin puterea exemplului, dar uneori am fost și satrap. Cu tata ce să mai zic? Ca la copii. Nu a mers altfel. După aceea, când a simțit că îi bate sfârșitul în ceafă, a început să meargă. Dar noi, nu și nu.

Ca o paranteză îți spun că totul a venit pe baza acestei dureri pe care am simțit-o în urma divorțului de mama copiilor și am făcut tot ce se poate omenește ca să refac familia și să o întorc din drum. Dar nu a fost să fie. Și nici ea nu și-a mai dorit. Despre asta e vorba. Acum suntem două persoane care au alte familii făcute, mă rog, ea mai cu seamă, și avem doi copii de care suntem foarte mândri și pe care încercăm să îi creștem frumos. Ea nu prea vorbește cu mine, dar e alegerea ei.”, a spus Silviu Biriș, pentru revista VIVA.

Citește și: Maria Andria, în stop cardio-respirator, din cauza unei operații banale. Artista se află sub supravegherea medicilor: „Mama Mariei a leșinat când a aflat”

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
S-a lansat un nou post de televiziune! Este deja disponibil în rețeaua Digi
Capital.ro
S-a dat ordin pentru toate MAGAZINELE din România. Noua regulă este absolut OBLIGATORIE
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Câți bani primesc românii pentru a-și cumpăra mașini electrice?
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Andreea Tonciu, în pragul divorțului. De ce se destramă căsnicia
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Alex Dobrescu, un nou ordin de protecție! Reclamanta este fosta sa soție, cu care are un băiat 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Maghiarii AU PRIMIT INTERZIS chiar în România. Decizia drastică luată chiar astăzi, 20 MAI
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
RUSIA a declanșat RĂZBOI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI! AVERTISMENT șocant al MAE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'