Actorul Yves Renier a murit la 78 de ani. Este protagonistul serialului de televiziune ”Commissaire Moulin”

Actorul şi regizorul francez Yves Renier a decedat în urma unui atac de cord, la domiciliul său din localitatea Neuilly-sur-Seine. Anunţul a fost făcut de soţia cineastului, potrivit AFP, citată de Agerpres.

24 apr. 2021, 20:06
Actorul Yves Renier a murit la 78 de ani. Este protagonistul serialului de televiziune ”Commissaire Moulin”
Actorul Yves Renier a murit. Sursa FOTO: then24.com

Actorul Yves Renier a murit. Renier a fost timp de peste 30 de ani protagonistul serialului de televiziune ”Commissaire Moulin”. În vârstă de 78 de ani, actorul se dedicase în ultimii ani regiei, printre realizările sale numărându-se un film de televiziune consacrat lui Jacqueline Sauvage, având-o în distribuţie pe Muriel Robin şi care a înregistra un important succes la public.

Citeste si Kevin din „Singur Acasă” a devenit tată. Actorul Macaulay Culkin are o fetiţă

Yves Renier a debutat în cinematografie în 1961, având un prim rol în pelicula ”Contele de Monte-Cristo”, în regia lui Claude Autant-Lara. După această primă experienţă, joacă în mai multe filme, însă fără să se remarce.

Actorul Yves Renier a murit la 78 de ani. Primul succes înregistrat în cinematografie, în miniseria ”Belphegor”

În 1965 obţine succesul la public odată cu mini-seria ”Belphegor”, în regia lui Claude Barma, unde o are parteneră de distribuţie pe cântăreaţa Juliette Gréco.

Succesul absolut al cucereşte, însă, interpretând personajul comisarului Moulin. Creat în 1976 de Paul Andreota şi Claude Boissol, serialul de televiziune este întrerupt în 1982 şi reluat în 1989 de Yves Renier şi Georges Moréas, autor de romane poliţiste şi fost comisar în rezervă.

Citeste si Doliu la Hollywood! Unul dintre cei mai îndrăgiți actori a murit de cancer la doar 64 de ani

E obligatoriu ca personajele să fie autentice”, era de părere actorul. Serialul, care s-a încheiat în 2008, a fost un succes răsunător la public, fiind apreciat şi de critici. În paralel, a avut mai multe roluri în cinema înainte de a se dedica regiei.

În 2018, filmul de televiziune în două părţi ”Jacqueline Sauvage, c’était lui ou moi”, cu Muriel Robin în rolul principal, a avut cel mai mare număr de spectatori din acel an pentru un film de ficţiune francez, cu 9 milioane de privitori pe canalul de televiziune TF1.

Anterior, Yves Renier a regizat ”Flic tout simplement” (2016) despre cazul Guy Georges, cu Mathilde Seigner, şi ”Medecin-chef a la santé’