Actriţa Annabella Sciorra, detalii despre modul în care a fost agresată sexual. „Am opus rezistenţă, mi-a fost frică”

Actriţa americană Annabella Sciorra a depus mărturie în procesul mogolului de la Hollywood, Harvey Weinstein. Vedeta a povestit cum a fost atacată şi violată de acesta, în urma cu 25 de ani, în locuinţa ei, însă producătorul neagă toate acuzaţiile.

RomaniaTV.net
24 ian. 2020, 10:11
Actriţa Annabella Sciorra, detalii despre modul în care a fost agresată sexual. „Am opus rezistenţă, mi-a fost frică”

Annabella Sciorra, în vârstă de 59 de ani, este cunoscută pentru rolul din serialul „The Sopranos”, aceasta a povestit cum Harvey Weinstein a intrat peste ea cu forţa în casă şi a agresat-o sexual. Actriţa a explicat cum a încercat să scape, dar nu a reuşit. ”Am încercat să-l împing de pe mine. L-am lovit cu mâinile şi picioarele”

Cu toate acestea, producătorul de film, Harvey Weinstein, respinge toate acuzaţiile de viol şi agresiune sexuală. Dacă acesta va fi găsit vinovat, va risca închisoare pe viaţă.

Violul asupra actriţei a fost în urmă cu mult prea mult timp pentru a fi judecat sub legea statului New Yok. Însă, procurorii vor să folosească mărturia acesteia pentru a demonstra faptul că producătorul, în vârstă de 67 de ani, este un prădător sexual.
 
Procurorii trebuie să dovedească faptul că Weinstein a comis mai multe abuzuri sexuale grave contra a cel puţin două persoane. Bărbatul a căzut în dizgraţie la Hollywood şi este acuzat că a violat o femeie, Jessica Mann, într-un hotel în anul 2013 şi a întreţinut relaţii sexuale fortaţe cu alta, în anul 2006. Cu toate acestea, echipa sa de avocaţi susţine faptul că actele sexuale au fost consensuale, mai mult decât atât cu una dintre femeie, producătorul a avut o relaţie de iubire.
 
Conform mărturiei depuse de Sciorra, aceasta a luat cina cu Weinstein în iarna anului 1993-1994, bărbatul a condus-o acasă, apoi s-a întors în apartamentul actriţei, unde a intrat cu forţa şi a violat-o. „S-a urcat pe mine şi m-a violat. În timpul actului, am opus rezistenţă, dar nu am putut să mă lupt cu el pentru că mi-a imobilizat mâinile” a povestit actriţa, cu lacrimi în ochi.
 
Mai mult decât atât, în ciuda efortului de a scăpa, bărbatul a performat un act sexual oral asupra ei, spunându-i:  „Asta e pentru tine.”  La câteva luni de la incident, actriţa l-a confruntat pe producător, însă acesta a devenit ameninţător şi i-a transmis faptul că ce s-a întâmplat rămâne între ei. În timpul Festivalului de Film de la Cannes din anul 1997, Weinstein a venit la uşa camerei ei de hotel cu  sticlă de ulei de bebeluş şi o casetă de film, însă în cele din urmă a plecat. 
 
În urma atacului, Annabella Sciorra a rămas traumatizată, începând să consume alcool şi să se taie. „Mi-a fost frică” 
 
În total, Weinstein este acuzat de agresiuni sexuale diverse de peste 80 de femei, iar acuazaţiile au dat naştere campaniei mondiale  #MeToo. Procesul lui Weinstein va fi finalizat în martie.