Actriţa Doina Ghiţescu, cuprinsă de flăcări în cimitir: „Un înger păzitor m-a salvat. Toată lumea a fugit”

Actriţa Doina Ghiţescu, cuprinsă de flăcări în cimitir. Artista a fost la un pas să îşi piardă viaţa, după ce a mers într-un loc de veci să recite câteva versuri patriotice în memoria eroilor căzuți în 1994. Atunci, a trăit cele mai cumplite momente din viaţa ei.

19 oct. 2021, 17:24
Actriţa Doina Ghiţescu, cuprinsă de flăcări în cimitir: „Un înger păzitor m-a salvat. Toată lumea a fugit”
Actriţa Doina Ghiţescu, cuprinsă de flăcări în cimitir

Actriţa Doina Ghiţescu, cuprinsă de flăcări în cimitir. Deşi erau prezenţi mai mulţi oameni, nimeni nu a îndrăznit să o ajute, ba dimpotrivă, au fugit când au văzut că artista ardea la propriu.

Actriţa Doina Ghiţescu, cuprinsă de flăcări în cimitir

Datorită unui „înger păzitor”, aşa cum îl numeşte pe tânărul care i-a salvat viaţa, ajuns de urgenţă la spitalul Floreasca, cu arsuri de gradul 2 şi 3.  Doina Ghiţescu povesteşte cum oamenii nu au intervenit să o salveze, dar erau preocupați să o filmeze arzând.

Citeşte şi: Carmen Tănase, despre viaţa de actriţă: „Am decis să iau o pauză, era obositor, eram rătăcită prin propria viață”

Cine a pus lumanari, nu a protejat. Cand recitam mi s-au aprins hainele si mirosea a porc parlit. Am crezut ca mirosul vine de la casele din jurul cimitirului. Dar nu era asa, eu ardeam.

Hainele, rochiile de poliester s-au aprins. Si cand mi-am dat seama, am inceput sa strig: ARD! Cand m-am intors spre ei, ei s-au speriat si au fugit de mine. Eu strigam ajutor iar ei nu faceau nimic.

Era o doamna doctor langa mine, pensionara, si i-am zis sa faca ceva iar ea mi-a zis ca nu poate, flacarile sunt prea mari. Ardeam, flacarile s-au dus pe fund si au inceput sa urce pe spate, mi-a ars si peruca care tot din plastic era.

Bine ca am avut-o ca mi-a protejat scalpul. Ma dadeam de garduri, strigam: ard, ard, ard! Mi-am smuls peruca de pe cap cand am vazut ca flacarile vor sa-mi cuprinda fata si asa m-am ars si la mana.”, a declarat Doina Ghițescu pentru Star Popular.

Un tânăr care se afla în cimitir a sărit într-un final să o salveze, în timp ce alţii o filmau în ipostazele greu de descris în cuvinte.

Atunci a venit un inger pazitor. Un tanar de 36 ani care m-a trantit la pamant, a stins cum a putut flacarile si s-a ars si el la mana, i s-au descarnat degetele, e un erou. Si am ramas in pielea goala in cimitir, fara frunza, fara nimic. Cand am ajuns la spital aveam pamant din cap pana si in organele genitale.

Am inteles ca unii m-au filmat si mi-au facut fotografii pe care le-au distribuit in on line vreo 3 ore. In astea trei ore s-a vazut film cu mine dezbracata, in pielea goala. Nu stiu cine a sistat difuzarea.

Ei n-au stiut ca nu se pune apa peste ranile arse. Dupa ce mi-a stins flacarile acel baiat, au venit cu apa din borcanele si galetile de la florile mortilor si au turnat-o pe corp. Atunci s-au infectat si mai tare ranile.

M-a internat de urgenta. Am avut arsuri de gradul 2 si 3 cu profunzimi, care patru zile au fost de operatie. Nu aveau locuri la femei, m-au bagat la barbati. Stiti cum stau arsii in spital? Dezbracati in pielea goala! Barbatii erau arsi la penisuri, la picioare, la maini, la ochi. La mine a ars tot fundul, partea dreapta a spatelui si pe mana„, a mai declarat actriţa pentru aceeaşi sursă.