Actriţa Emilia Popescu trage un semnal de alarmă: „Suntem un popor care nu moare dacă nu are cultură”

Emilia Popescu susţine că este nevoie de găsirea unei soluţii pentru redeschiderea teatrelor. Actriţa se arată dezamăgită de faptul că românii şi autorităţil române nu prezintă interes pentru acest domeniu şi nu susţin evenimentele culturale.

RomaniaTV.net
20 aug. 2020, 19:50
Actriţa Emilia Popescu trage un semnal de alarmă: „Suntem un popor care nu moare dacă nu are cultură”

Actriţa filmează zilele acestea pentru al doilea lungmetraj regizat de Emanuel Pârvu, „Încredere”. Aceasta a declarat pentru News.ro că redeschiderea teatrelor este vitală, comunitatea fiind extrem de afectată.

Citeşte şi:Emilia Popescu, DEZVĂLUIRI-ŞOC despre hărţuirea sexuală: „E, chiar monstru nu!”. ADEVĂRUL acum s-a AFLAT

„Noi suntem extrem de afectaţi, pe toată planeta. Nesiguranţa ne distruge. Mai ales că mereu îţi faci planuri pe stagiuni. Această soluţie de moment – de a juca în aer liber, o lună, vara – este un compromis. Oamenii au venit la spectacole. Părerea mea e că atâta vreme cât circulă metroul, merg troleibuzele, se călătoreşte cu avionul, trebuie găsită o formulă. Ar trebui găsită o soluţie să se înceapă activitatea şi înăuntru, cu distanţare, cu spectacole făcute special pentru perioada în care ne aflăm – în sensul de două, trei, maxim patru personaje care să poată sta depărtate. Să ne adaptăm şi să avem voie să ne adaptăm şi să intrăm în sală. Trebuie să probăm”, a precizat Emilia Popescu.

Emilia Popescu consideră că suntem un popor care nu moare dacă nu are cultură şi doar 1% duce dorul acestor evenimente culturale.

„Lumea o să fie preocupată, pe bună dreptate, de slujbe, de bani, vor începe şcolile, vor începe alte drame. Trebuie cumva să încercăm să înţeleagă şi autorităţile că poate ar trebui să începem să intrăm în sală cu toate măsurile de protecţie. Şi trebuie să înţelegem şi noi, actorii, că nu putem juca ce am jucat înainte: spectacole mari, grele, cu lume multă. Suntem şi un popor care nu moare dacă nu are cultură… 1% poate duc dorul, dar e nesemnificativ. Nu ne duc dorul nici autorităţile. Cumva trebuie să le convingem că nu putem dispărea de tot din viaţa publică”.

Emilia Popescu va încheia filmările la „Încredere” pe 23 august şi spune că va încerca apoi să facă ceva pentru ca teatrele să primească aprobare de a se redeschide.

„Acţiunile trebuie să fie mai organizate, să fie mai multă insistenţă şi voci mai cunoscute. Trebuie să ne implicăm mai mult şi noi. Am scris pe Facebook, ceea ce nu înseamnă nimic, dar trebuie să şi avem cu ce dacă am vrea să redeschidem. E clar că nu mai putem juca ce era înainte”, a conchis actriţa.


loading...