Actriţa Oana Ioachim ar fi murit după un cancer la sân

Ziua de vineri, 11 septembrie, este una neagră pentru teatrul românesc. Actriţa Oana Ioachim s-a stins din viaţa la vârsta de 48 de ani. Potrivit surselor Click! actriţa suferea de cancer la sân, boală ce a fost tratată la momentul apariţiei sale, dar care a recidivat din cauza stilului de viaţă a acesteia.

13 sept. 2015, 07:35

Decesul actriţei a fost anunţat prin intermediul unui comunicat de presă remis de Teatrul Mic celor de la Agerpres. „Cu regret vă aducem la cunoștință plecarea dintre noi a actriței Oana Ioachim, care s-a stins din viață în dimineața zilei de 11 septembrie, la vârsta de 48 de ani”, se anunţa în acesta.

Ştefan Bănică, sfâşiat de durere după moartea partenerei sale de scenă. Mesajul emoţionant al artistului VIDEO

În ultimii ani Oana Ioachim l-a avut alături pe regizorul, producătorul, actorul şi scenaristul Răzvan Săvescu, cel care a lucrat la mai multe seriale şi filme de televiziune precum „Nimeni nu-i perfect”, „La Bloc” sau „America, venim!”. Această perioadă a vieţii sale nu a fost una comodă pentru actriţă, căci deşi colabora cu soţul ei şi juca la Teatrul Mic nu o ducea deloc bine cu sănătatea. „În urmă cu mulţi ani i s-a descoperit un cancer la sân, pe care l-a tratat la vremea respectivă. Însă din cauza stilului de viaţă dezordonat, cu multe opetreceri, turnee şi filmări la care participa de multe ori şi noaptea, acesta a recidivat. În ultima jumătate de an s-a curăţat rapid, mai ales că nu respecta deciziile medicilor. Slăbise foarte mult şi abia se mai ţinea pe picioare”, a povestit o sursă din anturajul actriţei pentru click.ro.

Oana Ioachim s-a născut la pe 17 iulie 1967. Îndrăgita actriță a jucat în 12 filme, printre care „America, venim!” (2014) şi „Icre Negre/ Caviar” (2010), de Răzvan Săvescu, „Cealaltă Irina” (2009), de Andrei Gruzsniczki, „Alexandra” (2007), „Niciodată nu e prea târziu” (2006), de Alexandru Berceanu, şi „Amen/ Amen” (2002), de Costa-Gavras.

Citeşte şi Oana Ioachim, actriţă a Teatrului Mic din Bucureşti, a murit la vârsta de 48 de ani