Ştefan Bănică, sfâşiat de durere după moartea partenerei sale de scenă. Mesajul emoţionant al artistului VIDEO

Oana Ioachim, actriţă şi scenaristă la Teatrul Mic, din Bucureşti, a murit răpusă de cancer, la vârsta de 48 de ani. Ştefan Bănică jr. a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj cutremurător despre cea cu care a împărţit scena teatrului românesc timp de 20 de ani.

12 sept. 2015, 14:36
Ştefan Bănică, sfâşiat de durere după moartea partenerei sale de scenă. Mesajul emoţionant al artistului VIDEO

Oana Ioachim a tras prea devreme cortina peste viaţă. După mai bine de 20 de ani în care a cucerit publicul, actriţa a spus adio scenei, reflectoarelor, camerelor de filmat dar şi partenerilor de teatru.

Actriţa a fost doborâtă de cancer la scurt timp după ce a împlinit 48 de ani. Unul dintre cei mai buni prieteni şi colegi de scenă, Ştefan Bănică jr a fost înmărmurit la aflarea veştii că Oana nu mai este.

E un moment greu, foarte dureros pentru mine, pentru că trebuie să vorbesc la trecut despre Oana Ioachim (Oachi, așa cum o alintam), care a plecat dintre noi mult prea devreme. A fost o bună prietenă, o parteneră de scenă extraordinară. Am jucat împreună peste 20 de ani, am fost colegi de trupă la facultatea de teatru și ne cunoșteam încă din copilărie, de la vârsta de 10 ani„, a scris Ştefan Bănică, pe Facebook.

Citeşte şi Oana Ioachim, actriţă a Teatrului Mic din Bucureşti, a murit la vârsta de 48 de ani

Pe Ştefan Bănică jr îl leagă multe amintiri de Oana Ioachim. Cei doi au urcat pe scenă împreună de zeci de ori, au călătorit în turnee și s-au înţeles foarte bine și în afara lumii cinematografiei. Mai mult, artistul şi-a făcut debutul ca regizor alături de Oana.

Actriţa a dat viaţă multor personaje în piese de comedie, deşi în spatele zâmbetului său ducea o luptă crâncenă cu boala. Oana Ioachim a avut o carieră recunoscută atât în teatru, cât şi în cinematografie. Ultima oară a scris scenariul lung metrajului „America, venim!”.

Oana Ioachim a avut o viaţă privată pe care a reuşit să o ţină departe de presă, fapt admirat de bunul ei prieten, Ştefan Bănică jr. „Un om deosebit, un om puternic, o mamă devotată și o actriţă talentată și inteligentă. Cu toate acestea, acum cuvintele par goale în faţa unei astfel de pierderi premature. Dumnezeu să te odihnească, draga mea Oana!„, a mai scris Ştefan Bănică pe pagina sa de Facebook.