Acuzaţie halucinantă a Rusiei: Coronavirusul a fost dezvoltat în laboratoarele din Ucraina

În laboratoarele biologice din Ucraina a dezvoltată o infecție cu coronavirus, experimentele fiind realizate cu sprijinul autorităților americane, acuză Ministerul rus al Apărării.

10 mart. 2022, 11:20
Acuzaţie halucinantă a Rusiei: Coronavirusul a fost dezvoltat în laboratoarele din Ucraina

„În biolaboratoarele create și finanțate de Statele Unite în Ucraina, au fost efectuate experimente cu mostre de coronavirus de la lilieci. Acest lucru reiese din documentele găsite”, a transmis Ministerul Apărării de la Moscova, într-un comunicat.

De asemenea, autorităţile mai spun că scopul final al cercetărilor este răspândirea agenților patogeni mortali. Ministerul rus al Apărării susține că autoritățile americane aveau în plan să efectueze în Ucraina, în 2022, „experimente asupra agenților patogeni ai păsărilor, liliecilor și reptilelor cu o tranziție ulterioară către studierea posibilității de a fi purtatoare de pestă porcină africană și antrax”.

Ministerul Apărării va declasifica în curând un nou pachet de documente privind activitățile laboratoarelor biologice americane din Ucraina„, a declarat joi purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konașenkov. Potrivit acestuia, oamenii de știință au luat în considerare posibilitatea de a transporta agenți patogeni de către păsările sălbatice care migrează între Rusia și Ucraina, precum și alte state vecine.

Statele Unite au acuzat miercuri Rusia şi China că răspândesc „în mod intenţionat” „minciuni” despre presupuse laboratoare americane de arme biologice şi chimice în Ucraina, spunând că se tem că Rusia foloseşte astfel de arme interzise.

Citeşte şi Războiul riscă să răspândească în lume o mulţime de virusuri necunoscute şi periculoase. SUA se tem că cele 26 de laboratoare biologice din Ucraina vor cădea în mâinile Rusiei

„Kremlinul răspândeşte pur şi simplu în mod intenţionat minciuni potrivit cărora Statele Unite şi Ucraina desfăşoară activităţi legate de arme chimice şi biologice în Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, într-un comunicat. „Am văzut, de asemenea, responsabili din Republica Populară Chineză care colportează aceste teorii ale conspiraţiei”, a adăugat el. „Nu este prima dată când Rusia inventează astfel de acuzaţii false împotriva unei alte ţări”, a afirmat el, dând asigurări că acestea au fost „infirmate definitiv şi în mai multe rânduri”.

Chestionată marţi în cursul unei audieri parlamentare, numărul trei al diplomaţiei americane, Victoria Nuland, afirmase că Ucraina dispune de „facilităţi de cercetare biologică”. „În prezent, suntem de fapt destul de îngrijoraţi de posibilitatea ca forţele ruse să încerce să preia controlul asupra acestora”, a adăugat ea, spunând că lucrează cu ucrainenii pentru a preveni ca aceste materiale sensibile să „cadă în mâinile” Moscovei.

Citeşte şi China acuză SUA că vor să construiască un NATO în Asia. „Alimentează rivalitatea!”