Acuzaţii de MALPRAXIS la maternitatea din Târgu Jiu. Un bebeluş a fost născut mort VIDEO

Părinţii unui bebeluş care s-a născut mort la maternitatea din Târgu Jiu au depus plângere penală, acuzându-i pe medici că indiferenţa le-a ucis copilul. Cadrele medicale se apără însă şi spun că gravida a avut complicaţii de ultim moment şi s-au luptat pentru a salva viaţa mamei, informează România TV.

11 ian. 2016, 21:30
Acuzaţii de MALPRAXIS la maternitatea din Târgu Jiu. Un bebeluş a fost născut mort VIDEO

Părinţii unui copil care s-a născut mort la maternitatea din Târgu Jiu îi acuză pe medici că nu au luat nicio măsură când gravida a început să simtă contracţiile.

Ea a mers şi a anunţat o asistentă care era de serviciu, i s-a spus să aştepte în salon. În salon nu a apărut nimeni„, a spus tatăl copilului mort.

Medicii spun însă că nu aveau ce să facă.

A avut un hematom retroplacentar, este o complicaţie în ultimul trimestru de sarcină, după simptomatologia clinică şi e tardiv. Nu poate să fie culpă medicală„, a spus medicul.

Rudele acuză că, timp de mai multe ore, nimeni nu s-a interesat de starea gravidei. Din nou, angajaţii maternităţii spun că s-au luptat pentru a salva viaţa mamei, care era în pericol.

S-a intervenit chirurgical în interes matern, să se salveze mama, să nu se întâmple ceva. S-a scos copilul decedat şi mama este bine, dar copilul nu mai există„, a spus un alt medic.

Poliţistii au fost sesizaţi de un bărbat din comuna Fărcăşeşti cu privire la faptul că în cursul nopţii soţia sa ar fi născut un făt decedat, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă„, a declarat Lucian Stroe, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Părinţii au făcut plângere penală la Poliţie şi Parchet împotriva medicilor de la Maternitatea Târgu Jiu.

Citeşte şi Acuzaţii GRAVE. Un pacient este în comă după ce a căzut de pe patul de spital