Acuzații dure făcute de soțul femeii moarte de la Constanța. Ce le reproșează pompierilor

Soțul femeii moarte după ce a sărit de la etajul 6 în încercarea de a salva dintr-un incendiu care i-a cuprins casa face acuzații dure la adresa pompierilor din Constanța. Bărbatul a privit neputincios toată intervenția.

16 feb. 2021, 21:40
Acuzații dure făcute de soțul femeii moarte de la Constanța. Ce le reproșează pompierilor

Acuzații dure făcute de soțul femeii moarte de la Constanța. Bărbatul a povestit cum pompierii stăteau jos în momentul în care soția lui cădea de la etajul șase. Salvatorii nu au avut nicio reacție.

„Ei stăteau jos când a căzut, ei erau jos. O saltea…nimic. Dacă aşa sunt antrenaţi şi nu pot să fie mai rapizi, asta e. O saltea era obligatorie. Ei nici nu au întins scara, nu ştiau unde e scara.”, spune soţul femeii căzute.

La nivelul județului Constanța nu există nicio saltea pentru ajutorul persoanelor aflate la înălțime. Purtătorul cuvânt al ISU Dobrogea susține că utilitatea acesteia ar fi zero în condițiile în care persoana în cauză trebuie să fie sfătuită cum să se arunce.

Citește și: Reacția lui Arafat după incendiul de la Constanța. Șeful DSU a dispus o anchetă la nivelul ISU Dobrogea

Acuzații dure făcute de soțul femeii moarte de la Constanța

”Nu mai există saltea la nivelul judeţului Constanţa. Pentru utilitatea unei asemenea saltele, persoana care o utilizează, care urmează să facă acest gest trebuie să fie sfătuită cum să se arunce doarece există pericolul de accidentare în astfel de cazuri, utilitatea ar fi fost zero”.

O femeie a căzut de la etajul 6 în încercarea de a scăpa dintr-un incendiu într-un apartament 

Proprietara locuinţei a încercat să scape din flăcări, ieşind în exteriorul balconului, dar a căzut în gol de la etajul 6 chiar în fața pompierilor. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au intervenit marţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un bloc cu 7 etaje de pe bulevardul Mamaia din municipiul Constanţa. O femeie, proprietarea apartamentului care a luat foc, a căzut de la etajul 6.

Femeia a escaladat balconul şi a căzut de la mare înălţime lângă bloc. Din nefericire, nu era nicio plasă de siguranţă întinsă acolo. Iniţial, femeia care a căzut de la etajul 6 a primit îngrijiri la faţa locului, fiind în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor medicilor, femeia a murit.

Cu ajutorul autoscării, pompierii au evacuat două persoane, un bărbat și o femeie, care locuiesc la un apartament învecinat celui care a fost cuprins de flăcări.