Reacția lui Arafat după incendiul de la Constanța. Șeful DSU a dispus o anchetă la nivelul ISU Dobrogea

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență susține că va lua cele mai aspre măsuri după ce o femeie din Constanța a căzut în gol de la etajul 6 în timp ce încerca să scape de incendiul care i-a cuprins apartamentul.

16 feb. 2021, 18:21
Reacția lui Arafat după incendiul de la Constanța. Șeful DSU a dispus o anchetă la nivelul ISU Dobrogea

Reacția lui Arafat după incendiul de la Constanța. Șeful DSU susține că se verifică toate circumstanțele, orele și minutele pentru a le compara cu cele de la 112. De asemenea, s-au solicitat și orele de la STS pentru a verifica toate momentele intervenției. Raed Arafat susține că se vor lua cele mai aspre măsuri în cazul în care va reieși faptul că cineva a indus în eroare procedura.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul tragediei din Constanța! ISU Dobrogea recunoaște că A GREȘIT

Reacția lui Arafat după incendiul de la Constanța

„Verificăm toate circumstanțele, orele, minutele, pentru a le compara cu cele la 112, s-au solicitat inclusiv orele de la STS pentru a se verifica toate momentele acestei interventii. Clar daca cineva a raportat ceva gresit, daca cineva a facut ceva si ne-a indus in eroare aici fara discutie se vor lua cele mai aspre masuri (…) Noi facem verificarile sa vedem de ce nu a fost autoscara, stim ca a venit de la unitate mai indepartata”, a declarat Raed Arafat.

O femeie a căzut de la etajul 6 în încercarea de a scăpa dintr-un incendiu într-un apartament 

Incendiu puternic la un apartament din Constanța. Proprietara locuinţei a încercat să scape din flăcări, ieşind în exteriorul balconului, dar a căzut în gol de la etajul 6 chiar în fața pompierilor. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au intervenit marţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un bloc cu 7 etaje de pe bulevardul Mamaia din municipiul Constanţa. O femeie, proprietarea apartamentului care a luat foc, a căzut de la etajul 6.

Femeia a escaladat balconul şi a căzut de la mare înălţime lângă bloc. Din nefericire, nu era nicio plasă de siguranţă întinsă acolo. Iniţial, femeia care a căzut de la etajul 6 a primit îngrijiri la faţa locului, fiind în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor medicilor, femeia a murit.

Cu ajutorul autoscării, pompierii au evacuat două persoane, un bărbat și o femeie, care locuiesc la un apartament învecinat celui care a fost cuprins de flăcări.