Acuzaţii FALSE la BAC 2014 în Buzău. Inspectorul Mihaela Alexandru, apărat de colegi: „Este un om IREPROŞABIL”

Săptămâna trecută, în plin examen de Bacalaureat 2014, pe adresa [email protected] o persoană care susţinea că este părintele unui elev de clasa a XII-a din Buzău ne scria că i s-au cerut 300 de euro pentru ca fiul său să obţină nota 8 la examenul la istorie. Acuzaţiile erau îndreptate către inspectorul de istorie, profesor Mihaela Alexandru, însă acestea nu s-au verificat.

RomaniaTV.net
08 iul. 2014, 17:01
Acuzaţii FALSE la BAC 2014 în Buzău. Inspectorul Mihaela Alexandru, apărat de colegi: „Este un om IREPROŞABIL”

Acuzaţiile aduse în timpul examenului de Bacalaureat inspectorului şcolar de istorie Mihaela Alexandru din Buzău s-au dovedit a fi fost false, întrucât nici la poliţie, nici la Inspectoratul Şcolar Judeţean nu a fost depusă vreo plângere în acest sens.

Mai mult, totul arată că e-mailul trimis de părintele care se autodenunţa că ar fi dat mită a fost unul menit să-i facă rău Mihaelei Alexandru, de altfel un cadru didactic lăudat de colegii săi. Aceştia o caracterizează drept un profesor model, dedicat meseriei sale, ai cărui elevi ajung să aibă rezultate deosebite, fiind îndrumătoarea mai multor olimpici de nivel naţional.

Geta Burducea, inspector general şcolar adjunct în judeţul Buzău, are, de altfel, doar cuvinte de laudă la adresa profesoarei de geografie Mihaela Alexandru, despre care spune că a avut mereu un comportament ireproşabil. „Eu o cunosc ca inspector şi, de când lucrez cu dumneaei, pot spune că este un om implicat în tot ceea ce face, în tot ce ţine de performanţă. Este un om plin de iniţiativă, la clasă este de asemenea un profesor foarte bun şi nu am avut niciodată plângeri împotriva ei. Nu am decât cuvinte laudative la adresa sa. Anul acesta a făcut parte şi din comisia de organizare a Bacalaureatului şi este absolut regretabil că a apărut aşa ceva şi că s-a încercat pătarea imaginii unui profesor atât de bun”, a declarat prof. Geta Burducea, pentru RomaniaTV.net.

Surse apropiate doamnei profesor Mihaela Alexandru au declarat pentru RomaniaTV.net că aceasta este un cadru didactic cum rar se întâlneşte: „A plecat cu copiii la un concurs la Galaţi şi pur şi simplu i-a hrănit din banii dumneaei. Aşa că vă daţi seama cât de «coruptă» poate fi o asemenea persoană”.

„Am 15 ani în învăţământ şi, deşi poate aş fi avut ocazia să predau în alt oraş, am ales să rămân în Buzău, unde mi-am construit o carieră şi un nume, mai ales că suntem într-un oraş mic, unde toată lumea se cunoaşte cu toată lumea. Când a apărut ştirea cu acuzaţiile, colegii din inspectorat m-au sunat şi m-au încurajat şi toată lumea care mă cunoaşte şi ştie ce fel de om şi de profesor sunt a fost revoltată de asemenea acuzaţii. Am fost întotdeauna un profesor responsabil şi nu pot accepta ca activitatea mea din toţi aceşti ani să fie pătată”, ne-a declarat doamna profesoară Mihaela Alexandru.

Despre Mihaela Alexandru şi foştii săi elevi au doar cuvinte de laudă. Pe site-ul calificative.ro, unde copiii sunt cei care îşii notează dascălii, aceştia spun despre profesoara de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, fost cadru didactic la Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman”, că este „deosebit de bună şi înţelegătoare” şi că are un comportament foarte frumos la ore.