ACUZAŢII GRAVE ale UDMR, după decizia în cazul Marko Attila vs Cătălin Teodorescu: HALALĂ DECIZIE! VIDEO

Deputatul UDMR Marton Arpad a criticat, luni, în plenul comun al Parlamentului, faptul că deputatul PDL Cătălin Teodorescu nu a primit aviz pentru arestarea preventivă, în timp ce reprezentantul UDMR, Marko Attila, "persoană de etnie maghiară" poate fi arestat după ce a mai fost "condamnat de autoritatea românească".

03 dec. 2014, 13:11
ACUZAŢII GRAVE ale UDMR, după decizia în cazul Marko Attila vs Cătălin Teodorescu: HALALĂ DECIZIE! VIDEO

„În această aulă, s-au întâmplat multe lucruri foarte grave. Contrar Regulamentului, cineva in loc să solicite preşedintelui Camerei Deputaţilor să garanteze secretul votului, s-a solicitat ca preşedintele să intervină ca să se voteze într-un fel sau altul, cu motivarea MCV. După care, s-a dat votul, unii votând la vedere, încâlcând Regulamentului.

Vot după care s-a constatat: deputatul care face parte din grupul mare luptăror pentru MCV nu a primit acordul pentru a fi arestat prventiv, iar persoana, n-am cum sa cataloghez altfel, de etnie maghiară, care a mai fost condamnat de autoritatea românească, a primit votul să fie arestat preventiv”, a acuzat în plen deputatul Marton Arpad.

„Stimaţi colegi, nu vă cataloghez în niciun fel. Fiecare să vă luaţi în suflet ce aveţi. Halală decizie! Într-adevar este o decizie nediscrimatorie şi vă puteţi mândri”, a continuat udemeristul.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, i-a atras atenţia lui Marton Arpad că „votul a fost pentru fiecare deputat in parte”: „Să nu creăm noi un subiect unde nu există”.

CITEŞTE ŞI Deputatul Marko Attila poate fi arestat. Cătălin Teodorescu a scăpat la limită

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, solicitarea DNA de încuviinţare a arestării deputatului Marko Attila, implicat în dosarul fostei şefe a DIICOT, Alina Bica. În cazul lui Cătălin Teodorescu, nu s-a întrunit numărul de voturi pentru a da undă verde solicitării de arestare.