„Nu m-au luat vecinii, tati. Le-a fost frică tuturor să intervină!”. Mărturii cutremurătoare ale tatălui copilului de 13 ani sfâșiat de câini

La doar câteva zile de când o femeie din București a fost ucisă de câini, pe Lacul Morii, aproape de zona Crângași, un puști de 13 ani a fost la un pas de tragedie. Băiatul a fost mușcat de mai mulți dulăi, dar ca prin minune, a reușit să scape. 

25 ian. 2023, 09:07
„Nu m-au luat vecinii, tati. Le-a fost frică tuturor să intervină!”. Mărturii cutremurătoare ale tatălui copilului de 13 ani sfâșiat de câini

Tânărul a fost atacat de o haită de câini maidanezi în comuna Conțești, din Teleorman, la începutul săptămânii. Puștiul venise din București, în vacanță la bunici.

Adolescentul a fost pus la pământ, hainele i-au fost sfâșiate, iar colții animalelor agresive i-au intrat în piele. Totuși, cu ultimele puteri, rănit și plin de sânge, copilul a izbutit să se cațere pe un gard. Apoi, a reușit să se adăpostească într-o curte. Tatăl victimei a ajuns imedit la fața locului și de acolo au plecat împreună la Urgențe, la spital.

Copilul și tatăl au fost însoțiți la unitatea sanitară din Alexandria de Poliție, care a constatat starea de sănătate groaznică a tânărului.

Copilul, la un pas de a fi ucis sub privirile vecinilor din sat

Momentul luptei puștiului cu câinii a fost surprins și de câțiva vecini, care nu au avut curaj să intervină, a povestit tatăl victimei.

„Nu m-au luat vecinii, tati. Eu am fugit, am strigat şi le-a fost frică tuturor să vină. Şi copilul a sărit gardul şi l-am tras noi de pe gard jos”, a povestit tatăl băiatului, potrivit Observator News.

Locuitorii din sat spun că zona e plină de câini sălbăticiţi, fără stăpân, aduşi de oamenii care vor să scape de ei. Sătenilor le este teamă să iasă din case după lăsarea serii. Deşi problema persistă de ani de zile, autorităţile nu au luat nicio măsură pentru protecția oamenilor.

Nu mai puțin de șase câini comunitari l-au atacat pe tânărul în vârstă de 13 ani, care a reușit să se salveze miraculos, spre deosebire de femeia de 43 de ani din Capitală, care nu a avut vreo șansă.