Acuzații grave după moartea lui Mihai Șora. Soția filozofului, replică pentru fiul lui, Tom Șora: ”A mințit spunând că nu a fost lăsat să vorbească la telefon cu tatăl lui”

Continuă circul în familia lui Mihai Șora! După moartea filosofului, fiul său, Tom Șora a făcut acuzații grave și susține că nu a fost anunțat de moartea tatălui său. Luiza Șora îi dă replica și susține că fiul său nu a fost niciodată interesat de viața lui Șora senior.

01 mart. 2023, 10:53
Acuzații grave după moartea lui Mihai Șora. Soția filozofului, replică pentru fiul lui, Tom Șora: ”A mințit spunând că nu a fost lăsat să vorbească la telefon cu tatăl lui”

După ce Tom Șora, fiul lui Mihai Șora, s-a plâns, la înmormântare, că timp de un deceniu accesul la tatăl său a fost blocat în mod „sistematic” de soția filozofului, Luiza Palanciuc, văduva lui Mihai Șora, îi dă replica.

”Tom Șora a mințit spunând că nu a fost lăsat să vorbească la telefon cu Tatăl lui. Tom Șora, ca și sora lui, Sanda Șora, nu i-au telefonat, pur și simplu, lui Mihai Șora ani la rând – nici chiar de Sărbători sau de ziua lui, când a împlinit o sută de ani. Ceea ce se poate verifica examinând istoricul apelurilor intrate, prin Telekom, la cele două numere active ale lui Mihai Șora:
0213186348
și
0213186349

Cel dintâi avea mereu robotul activat, unde oricine putea lăsa un mesaj, în caz că nu eram acasă.

La care se adaugă numărul nostru de mobil, neschimbat de peste 20 de ani, și pe care Tom Șora, ca și dumneavoastră, de altfel, îl cunoașteți. Și unde pot fi trimise sms’uri ori mesaje pe WhattsApp, atunci când este pus pe silențios.
De asemenea, nu i-au trimis nicio scrisoare, carte poștală, mesaj prin vreo altă persoană”, a scris Luiza Șora, într-o postare pe Facebook la câteva ore de la înmormântare.

Citește și: VIDEO: Acuzații grave la adresa văduvei lui Mihai Șora. Fiul filozofului: „Relația cu tatăl meu a fost împiedicată. A fost cenzurat”. A fost nevoie de intervenția preoților

De asemenea, văduva lui Mihai Șora a explicat și de ce nu i-a anunțat pe copiii filozofului de moartea acestuia.

” Tom Șora nu a fost prevenit de moartea Tatălui său pentru că el nu a fost niciodată o prezență activă, afectuoasă și grijulie. Când spun „niciodată“ nu mă refer doar la ultimii ani, ci și la deceniile dinainte de anul 2000, copiii lui Mihai Șora fiind stabiliți în străinătate de la sfârșitul anilor ’70, începutul anilor ’80.

Or, în momentul decesului, în noaptea de 25 februarie, sprijinul – de orice natură ar fi fost el, inclusiv cel logistic, ținând de detaliile înmormântării – nu avea cum să vină de la Tom Șora, iar eu l-am căutat în altă parte, printre apropiații lui Mihai Șora, prietenii noștri intimi, oamenii care ne-au însoțit permanent și pe care puteam conta. În vârtejul organizării înmormântării, cu multe drumuri, proceduri, formalități, nu m-am gândit, efectiv, la Tom Șora. Probabil că ar fi trebuit să fiu mai pragmatică și să-i telefonez. Nu sunt o ființă pragmatică, iar, pentru mine, ceea ce conta era, întâi de toate, Mihai Șora: gândul ca totul să decurgă impecabil, să fie la înălțimea omului înmormântat”, a mai scris văduva lui Mihai Șora.

Citește și: Mesaj emoționant al soției lui Mihai Șora după moartea filozofului: „Iubitule, ai fost fericire pură. Nu doar om frumos, ci Frumusețea însăși”

Luiza Șora a ținut să povestească și cum a decurs ultima întâlnire dintre Tom Șora și Mihai Șora din august 2019.

”Tom Șora a venit în august 2019 la București, însă el nu și-a anunțat Tatăl de vizita respectivă în niciun mod – telefonic sau în scris. L-a căutat în Piața Victoriei și l-a găsit la Girafă. Fotografia alăturată este făcută în timpul acelei veniri neanunțate, în ziua de 14 august 2019. Și este făcută de mine”, a mai scris Luiza Șora.

Mihai Sora & Tom Sora

Mai mult, Luiza Șora spune că Tom Șora a refuzat să meargă la restaurantul unde s-a ținut parastasul lui Mihai Șora.

”Ieri, 28 februarie, după momentul de la cimitir, în jurul orei 15, l-am invitat pe Tom Șora la restaurantul unde ne-am strâns mai mulți prieteni să-l evocăm pe Tatăl lui. O doamnă i-a propus să-l ia cu mașina până în Calea Moșilor, unde urma să ne întâlnim cu toții. Tom Șora a spus că va veni cu un taxi. L-am așteptat până la ora 22h00, când s-a închis restaurantul”, a mai precizat Luiza Șora.