VIDEO: Acuzații grave la adresa văduvei lui Mihai Șora. Fiul filozofului: „Relația cu tatăl meu a fost împiedicată. A fost cenzurat”. A fost nevoie de intervenția preoților

Dezvăluiri neașteptate în biserică, la slujba de înmormântare a lui Mihai Șora. Fiul celebrului filozof s-a plâns că timp de un deceniu, accesul la tatăl său a fost blocat în mod „sistematic". Astfel, bărbatul stabilit în Germania a lăsat de înțeles că soția lui Mihai Șora s-a poziționat precum un zid în relația tată-fiu. 

28 feb. 2023, 17:50
VIDEO: Acuzații grave la adresa văduvei lui Mihai Șora. Fiul filozofului: „Relația cu tatăl meu a fost împiedicată. A fost cenzurat”. A fost nevoie de intervenția preoților

Marți, 28 februarie, a avut loc înmormântarea lui Mihai Șora. La slujba religioasă a luat parte și fiul filozofului, care nu a mai luat legătura cu tatăl său de mai bine de zece ani.

Ceremonia religioasă a fost transmisă live, pe pagina de Facebook a lui Mihai Șora. În Biserică au luat cuvântul preoți, vicepreședintele Academiei Române, Mircea Dumitru, scriitorul Tudorel Urian, dar și fiul filozofului, Tom Șora.

 

Acuzațiile grave ale lui Tom Șora, fiul lui Mihai Șora, la slujba de înmormântare

 

Într-un discurs de trei minute, Tom Șora a declarat că relația cu tatăl său a fost „sistematic împiedicată” la finalul vieții filozofului. Iată discursul total neașteptat:

  • Am venit și în numele surorii mele, Sanda Șora, care nu a putut veni din motive de sănătate. Nu aș venit să țin acest discurs, acestă prelegere, dacă nu m-aș fi simțit obligat să fac lucrul ăsta.
  • E spontană, nu am pregătit-o, am improvizat acum, dar am de spus niște lucruri care trebuie spuse, chiar dacă în cadrul ăsta au fost numai lucruri foarte frumoase aduse în sprit elevat, eu voi spune alte lucruri. Scurte.
  • Am aflat de moartea tatălui meu cu totul întâmplător, și anume o cunoștință a surorii mele a citit pe Facebook că a murit tatăl meu. Eu locuiesc și cu toții locuim în Germania. Și atunci, sora mea, sâmbătă seara, mi-a spus că a murit tatăl nostru.
  • Deci nu am fost înștiințat că a murit, am aflat întâmplător.
  • Relația noastră, a familiei noastre, cu tatăl nostru a fost sistematic împiedicată în ultimii zece ani. Nu am putut lua legătura cu el nici telefonic, nici prin mail, a fost blocată. Nu puteam să dau telefon să vorbesc cu el, eram cenzurat. Am încercat de nenumărate ori în acești zece ani să iau contact cu el, nu am putut.
  • Acum trei ani am făcut o chestie specială – am venit neanunțat când erau demonstrațiile din august, din 2019, am venit spontan și acolo, practic, în piață, am vorbit cu tatăl meu și până la urmă, printr-o minune, am reușit să ne întâlnim de două ori într-un local, nu acasă.
  • Și acolo am vorbit și a fost cred destul de bine ce am vorbit și am sperat că relația se va normaliza și că voi putea vorbi din nou, normal, adică la telefon, personal, cu tatăl meu, care acum trei ani era lucid, se putea vorbi foarte bine cu el.
  • După vreo două săptămâni, când m-am întors în Germania, am dat telefon să văd ce mai faci, cum îți merge. Imposibil, nu am mai putut vorbi cu el”, a declarat Tom Șora.
  • La intervenția unui preot, acesta și-a scurtat discursul, adăugând: ‘Da, voi scurta. A trebuit să spun acest lucru. Îmi cer scuze, am spus cu respect, trebuia spus. Dumnezeu să îl odihnească! Cu tot respectul!’.

Văduva lui Mihai Șora se numește Luiza Palanciuc. Vezi AICI cu ce se ocupă, câți ani are și când s-a căsătorit cu filozoful.