Acuzaţii grave într-un centru de plasament: Un băiat de 11 ani a fost abuzat sexual de un student

Un băiat de 11 ani de la un centru de plasament din Maramureş a mărturisit psihologului că a fost abuzat sexual. Cel care l-ar fi abuzat sexual pe copil este un tânăr de 20 de ani, student la Drept. Recent, s-a descoperit că o tânără instituţionalizată s-a culcat cu 10 tineri din centru.

13 mart. 2013, 07:52
Acuzaţii grave într-un centru de plasament: Un băiat de 11 ani a fost abuzat sexual de un student

Un caz incredibil a ajuns sub atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş (DGASPC). În urma unei anchete efectuate la un Centru de Tip Familial din Sighetu Marmaţiei s-a descoperit faptul că un minor în vârstă de 11 ani a fost victima unor posibile abuzuri emoţionale, fizice şi posibil sexuale pe care le-ar fi comis un tânăr rezident în centrul respectiv, potrivit publicaţiei online Actualmm.ro.

Suspectul este un tânăr de 20 de ani, pe nume Alin Iștvan. În cursul lunii februarie, el a făcut publică fotografia unei tânăre legată de scaun într-un centru de plasament din Sighet. Se pare că acesta este  în conflict deschis cu conducerea Direcţiei Maramureş din cauza unor divergenţe mai vechi.

Citeşte şi Tânăr din Vaslui, condamnat la trei ani de închisoare după ce a abuzat sexual un copil de şase ani

Site-ul de știri maramureşean spune că băiatul în vârstă de 11 ani a ajuns în CTF Sighet în cursul lunii august 2008 după decesul mamei. El a locuit alături de alți minori de vârsta lui, dar și de principalul suspect, tânărul de 20 de ani, care beneficiază de protecție socială până la vârsta de 26 ani. Chiar dacă este major, el primeşte finanţare datorită faptului că urmează cursurile unei instituții de învățământ superior.

Citeşte şi Bărbaţi acuzaţi că au sechestrat şi violat o fată de 17 ani, condamnaţi la câte 7 ani de închisoare

Ancheta a arătat faptul că ar exista o legătură “interzisă” între minorul de 11 ani și tânărul de 23 ani, acesta recurgând la  îmbrățișări, ieșiri în oraș, ţineri în braţe şi chiar dormitul în acelaşi pat. Mai mult, minorul ar fi spus psihologilor că Alin l-a sărutat pe gură și a intrat peste el în baie, atingându-i zonele intime.

Decizia Direcției de Protecție a Copilului Mramureș a decis ca Alin Istvan să părăsească sistemul de protecție de la Sighetu Marmației, conform deciziei Comisiei pentru Protecţia Copilului Maramureş. În luare hotărârii, oficialii Direcţiei au ţinut cont de specificitatea cazului şi de vârsta acuzatului. Tânărul a contestat  hotararea CPC Maramureş, dosarul fiind în curs de rejudecare, în instanţă, cu termen stabilit de Tribunalul Maramureş pentru data de 13 martie 2013.

Citeşte şi Anchetă la Vaslui în cazul fetei ABUZATE SEXUAL într-un centru de plasament