Acuzații grave la adresa soțului mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Pianistul ar putea ajunge la închisoare pentru moartea artistei

Apar acuzații grave la câteva luni după moartea mezzosopranei din Iași, Maria Macsim Nicoară. Soțul acesteia a ajuns în fața judecătorilor pentru a da explicații referitoare la cum s-a întâmplat teribilul incident.

25 sept. 2021, 14:20
Acuzații grave la adresa soțului mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Pianistul ar putea ajunge la închisoare pentru moartea artistei

Maria Macsim Nicoară, fosta solistă a Operei ieşene,  a murit în luna decembrie, după 7 luni de comă, după ce a căzut pe scara interioară a casei familiei. Soţul artistei, Codrin Nicoară, a explicat că în ziua respectivă au băut mult și nu își amintește ce s-a întâmplat. El e acuzat de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Codrin Nicoară a sunat la 112 după ore bune de la incident.

Solista Operei Naţionale ieşene a suferit multiple leziuni cerebrale, toracice şi vertebrale după incident. Soacra mezzosopranei, fost medic de profesie, chemată la faţa locului de fiul speriat, dar după mai mult timp, ar fi aşezat-o confortabil, crezând că îi este rău de la băutură. Abia după câteva ore şi-ar fi dat seama că starea acesteia este gravă și a chemat salvarea.

Maria Macsim Nicoară a fost dusă de urgență la spital și operată. Medicii au spus încă de atunci că nu îi dau mari șanse de supraviețuire. În cele din urmă, după șapte luni de stat în comă, artista a murit.

Procurorii l-au acuzat pe pianistul Codrin Nicoară de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, pe motiv că a anunțat ce s-a întâmplat după multe ore. În cauză s-au efectuat şi cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, potrivit ziaruldeiași.

În cazul în care se dovedește că Nicoară este vinovat, riscă să ajungă la închisoare între trei luni și un an sau să primească o amendă. Pentru omor, pedeapsa prevăzută de Codul Penal este cuprinsă între 10 şi 20 de ani de închisoare, mergând până la 25 de ani atunci când victima este un membru al familiei. La primul termen al procesului s-a dispus amânarea cauzei până în octombrie, pentru ca rudele Marie Nicoară, citate ca părţi civile, să-şi poată angaja apărători.

Soţul mezzosopranei a ajuns, ieri, pentru prima dată în fața judecătorilor. În faţa magistraţilor Judecătoriei s-a desfăşurat primul termen al procesului morţii violente a artistei, în propria casă. Rămâne de văzut dacă Codrin Nicoară va fi găsit sau nu vinovat pentru decesul artistei.

Citiți și Soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, trimis în judecată. Ce acuzaţie i se aduce