Acuzaţii grave la adresa unui dermatolog celebru din România. Mai multe femei au făcut sesizare la Parchet după ce şi-au distrus tenul

Acuzații grave la adresa unui medic dermatolog de la o clinică privată din Prahova, renumit în rândul vedetelor pentru linia de cosmetice care tratează cazurile grave de acnee. Lavinia Ioana Marinescu este acuzată de mai multe tinere că le-a distrus tenul cu ”produsele ei bio și naturale, de cel mai înalt grad de puritate farmaceutică, fără parabeni, conservanți chimici, coloranți sintetici și alergeni”.

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 13:05

Femeia, care se consideră ”doctor dermatolog internaţional” sau „farmacist” și le recomandă pacientelor produsele Plush Luxury BIO Cosmetics, preparate chiar de aceasta.

Scandalul a izbucnit în luna martie, când mai multe tinere care au cumpărat diverse creme şi geluri pentru faţă şi corp au creat un grup de Facebook intitulat „Mi-a distrus faţa PluSHIT”. În prezent, grupul are peste 90.0000 de membre, iar multe dintre ele împărtăşesc experienţele neplăcute pe care le-au avut în urma folosirii produselor.

Citește și: Festivalul de la Woodstock s-a ţinut în plină pandemie, un milion de oameni au murit atunci. Ce s-a schimbat în 50 de ani? 

Produsele cosmetice, preparate de Lavinia Ioana Marinescu, se presupune că tratează diferite afecțiuni ale pielii, inclusiv acneea. Acestea sunt promovate în mediul online, atât pe Instagram cât şi pe Facebook de diverse persoane publice. Mai multe vedete au făcut public faptul că folosesc aceste produse și se consideră mulțumite de acestea.

Tinerele au povestit cum proceda Lavinia Ioana Marinescu. Prin urmare, aceasta solicita clientelor sale o poză cu tenul demachiat și, conform pacientelor, le dădea tuturor aceeași schemă de tratament, indiferent de cât de gravă era situația. Aceasta era formată din medicamente, care urmau a fi achiziţionate din farmacii, şi diverse produse cosmetice, creme, ape micelare, serumuri produse în laboratorul propriu.

Din păcate, acneea acestora s-a înrăutățit, iar în plus victimele s-au plâns şi de arsuri, alergii, inflamarea tenului. Atunci când au cerut explicaţii de la „dermatologul” Lavinia Ioana Marinescu, aceasta ar fi explicat că: „Erupţia coşurilor e normală deoarece retinolul scoate tot ce este infectat în glande la suprafaţă”.

Pe lângă problemele dermatologice cu care s-au confruntat o parte din cumpărători, aceştia o acuză pe femeia din spatele brandului că nu respectă aceeaşi formulă a produselor. Deşi au comandat acelaşi produs, consistența şi culoarea diferă în funcţie de lot. De asemenea, la o scurtă perioadă de timp, foarte multe dintre soluţiile achiziționate s-au alterat. 

Mai multe femei care și-au distrus tenul după ce au folosit produsele au făcut sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, iar de aici a fost trimis pentru cercetări Poliţiei Municipiului.