Acuzaţii în Maramureş. Aproape 200 de persoane acuzate pentru modificarea contoarelor de gaz

Angajaţii EON Gaz au descoperit persoane care au apelat la diferite mijloace ilegale pentru a-şi modifica consumul la gaz. Pe lista suspecţilor se află politicieni şi oameni de afaceri importanţi din judeţ. Poliţia a deschis o anchetă.

RomaniaTV.net
19 feb. 2012, 11:52
Acuzaţii în Maramureş. Aproape 200 de persoane acuzate pentru modificarea contoarelor de gaz

Aproape 200 de maramureşeni au ajuns în atenţia poliţiştilor după ce firma furnizoare de gaze naturale i-a depistat pe aceştia cu probleme la contoarele de gaz. Mai exact, pentru a-şi scădea factura de la gaz, maramureşenii îşi înţepau contorul.

La poliţia judeţului Maramureş sunt aproape 200 de plângeri făcute de EON Gaz împotriva unor consumatori privaţi care şi-au falsificat contoarele sau şi-au furat contoarele. Deci nu ar fi mare lucru, ca şi la Sighetu Marmaţiei să te întrebi un singur lucru: consumatorul ăla la care s-a produs deflagraţia are contract cu EON Gaz? Şi care era starea legăturilor de acolo„, a spus jurnalistul Claudiua Florescu.

Firma care se ocupă se ocupă de distribuţia gazului în Sighetu Marmaţiei este BERG SA. Poliţia a deschis o anchetă pentru identificarea autorilor.

Având în vedere cele semnalate, conducerea IPJ Maramureş a dispus la nivelul instituţiei constituirea unui grup de lucru să se ocupe de cercetarea acestor fapte, identificare autorilor şi propunerea soluţiilor legale din domeniu„, a declarat Gabriela Liahovici, purtător de cuvânt IPJ Maramureş.

Printre suspecţi se vehiculează şi numele vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Călin Matei şi a senatorului Liviu Titus Paşca. Matei spune că totul este un joc politic.

Nu e normal şi nu e frumos ca într-un an electoral să aduci deservicii de imagine unui om sau altor oameni care poate că sunt în anumite cazuri fără să fie documentate„, a spus Călin Matei, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Maramureş.

Potrivit codului penal,consumatorii de gaze care sunt prinşi cu modificări la contoare riscă închisoare între 6 luni şi 4 ani, iar pentru furt de gaz, până la 12 ani.