Acuzațiile aduse lui Trump. Ce pedeapsă riscă fostul președinte al SUA

Donald Trump a organizat un ”complot” pentru a truca alegerile prezidenţiale din 2016, l-au acuzat luni procurorii, în prima zi a dezbaterilor procesului istoric de la New York cu privire la plăţi în vederea muşmalizării unor fapte stânjenitoare.
Filip Stan
23 apr. 2024, 08:34
Acuzațiile aduse lui Trump. Ce pedeapsă riscă fostul președinte al SUA

Procesul care se desfăşoară la New York este cel al aşa-numitelor „hush money”, adică banii care au fost folosiţi pentru rambursarea către Michael Cohen, avocatul care o plătise 130.000 de dolari în avans pe Stormy Daniel, o actriţă de film pentru adulţi care în 2006 a avut a avut o aventură cu Trump.

În primul act al procesului penal fără precedent al unui fost preşedinte al Statelor Unite, acuzarea a vrut să prezinte mizele dosarului în faţa juriului.

”Vreau să spun doar că acestea sunt procesele lui Biden. Vorbim despre intervenție în alegeri, știe toată lumea asta, sunt aici în loc să fiu în Pennsylvania sau Georgia sau în multe alte locuri să îmi fac campanie și este foarte incorect. Din fericire, cifrele din sondaje sunt bune, sunt în creștere, pentru că oamenii înțeleg ce se petrece. Este o vânătoare de vrăjitoare și este rușinos, vine de la Washington, totul se desfășoară în coordonare cu Washingtonul, inclusiv procuratura este coordonată de acolo. Vreau ca lumea să înțeleagă asta. Singurul scop al acestui proces este să îi facă rău oponentului celui mai slab președinte din istoria țării noastre.”, a spus Trump.

Există 34 de acuzaţii împotriva lui Trump şi toate se învârt în jurul faptului că acuzatul a manipulat registrele de contabilitate pentru a-l plăti pe Cohen, ascunzând tema la rubrica cheltuieli judiciare.

Citește și: Tragedie la o competiţie din Sri Lanka: Şapte persoane au murit după ce o maşină a ieşit de pe traseu şi a intrat în mulţime

Făcând acest lucru, ar fi împiedicat în mod direct să devină publică o poveste care putea avea un impact asupra cursului alegerilor din 2016 şi, prin urmare, ar fi influenţat alegerile prezidenţiale.

Aceasta este teza acuzării pe care procurorul Matthew Colangelo, de la biroul procurorului Alvin Bragg, a rezumat-o în instanţă spunând că „a fost o pură şi simplă fraudă electorală”.

Avocatul apărării a răspuns acestei acuzaţii că „Trump este nevinovat, nu a comis nicio infracţiune şi acest dosar nu ar fi trebuit niciodată început”.

Teza apărării este că nu cunoştea detaliile acordului încheiat de Cohen şi Daniels şi se limitase la semnarea cecurilor pe care i le prezentase avocatul său.

După declaraţiile acuzării şi apărării a venit rândul primului martor. Pecker, căruia i s-a acordat imunitate în schimbul mărturiei sale, a descris modul în care tabloidul a plătit pentru povestiri şi acces la surse şi faptul că, în cele din urmă, el a avut ultimul cuvânt cu privire la modul în care au fost tratate celebrităţile.

Pecker l-a întâlnit pe Trump în sala de judecată. Bărbatul a stat în faţa fostului preşedinte, iar la finalul depoziţiei a părăsit sala salutându-l pe Trump cu „Bună”, la care Donald nu a răspuns.

Procurorii plănuiesc să cheme cel puţin 20 de martori să depună mărturie, printre aceştia se va număra şi Stormy Daniels.

Procesul ar putea dura până la şase săptămâni.

Citește și: Celebru prezentator TV, dat afară după un scandal amoros. Era printre cei mai bine plătiţi din televiziune

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!