Acuzaţiile de abuz sexual formulate împotriva prinţului Andrew, respinse

Instanţa a stabilit că acuzaţiile tinerei care susţine că a fost obligată să întreţină relaţii sexuale pe când avea vârsta de 17 ani, cu ducele de York, nu vor fi audiate într-un caz caz civil din Statele Unite.

08 apr. 2015, 11:16
Acuzaţiile de abuz sexual formulate împotriva prinţului Andrew, respinse

Acuzaţiile de abuz sexual formulate împotriva prinţului Andrew au fost respinse de instanţa din SUA, potrivit SkyNews.

Prinţul Andrew, Duce de York, cel de-al doilea fiu al Reginei Elisabeta a II-a, s-a aflat în mijlocul unui scandal sexual în Statele Unite.

O tânără l-a acuzat pe fratele prinţului Charles că a întreţinut relaţii sexuale cu ea atunci când era minoră. Şi, ca şi cum nu era de ajuns, Virginia Roberts susţine că i-a fost „împrumutată” ducelui, pe post de sclavă sexuală, de un prieten al acestuia, bancherul Jeffrey Epstein, condamnat în 2008 pentru agresiuni sexuale.

Avocaţii presupusei victime a prinţului au cerut în instanţă ca fiul reginei Marii Britanii să fie audiat sub jurământ.

Citeşte şi Femeia din scandalul sexual în care apare şi numele Prinţului Andrew susţine că nu se va lăsa redusă la tăcere

Virginia Roberts a depus jurământ în faţa instanţei de judecată a unui tribunal din Florida. Ea a spus că fusese „racolată” de Epstein în 2001, când avea 17 ani. Femeia a mai mărturisit că, în acea vreme, când l-a cunoscut pe prinţul Andrew, ştia că este un membru al familiei regale britanice, dar ştia că îl cheamă „Andy”. În declaraţiile pe care le-a dat sub jurământ, Virginia Roberts a mai spus că „Palatul Buckingham a negat cu vehemenţă acuzaţiile” făcute de tânăra din Miami, afirmând că acestea sunt „false” şi „denigratoare”, scrie independent.co.uk.

Femeia a recunoscut în faţa judecătorilor, sub jurământ, că a avut relaţii sexuale cu prinţul Andrew. „Având în vedere că el (prinţul, n.r.) are cunoştinţă de toate acestea povestite de mine, am crezut că va mărturisi adevărul despre cele ce s-au întâmplat. Cred că avocaţii mei îl vor interoga sub jurământ pe prinţul Andrew despre tot ceea ce s-a întâmplat şi că va spune adevărul”.

Femeia susţine că s-a întâlnit de trei ori cu prinţul Andrew şi a întreţinut relaţii sexuale cu el, o dată în Marea Britanie, apoi în SUA, în casa bancherului care îi invitase pe amândoi la o petrecere, iar a treia oară ar fi luat parte la o orgie sexuală, pe o insulă exclusivistă.