Ada Condeescu, în juriul competiţiei „Balkan Spirit” de la Festivalul de Film de la Sarajevo 2012

Actriţa Ada Condeescu face parte din juriul concursului "Balkan Spirit" organizat de televiziunea Arte la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo (6 - 14 iulie), informează site-ul evenimentului.

RomaniaTV.net
27 apr. 2012, 17:45
Ada Condeescu, în juriul competiţiei „Balkan Spirit” de la Festivalul de Film de la Sarajevo 2012

Proiectul „Balkan Spirit”, intitulat astfel după documentarul omonim de Herman Vaske, este dedicat tuturor celor care vor răspunde, într-o manieră creativă, în film la întrebarea „Ce înseamnă spiritul balcanic pentru tine?”.

Filmuleţele participanţilor, cu răspunsul la această întrebare, poate avea o durată de maximum un minut şi poate fi încărcat pe site-ul arte.tv, pentru a fi evaluat de juriu. Respectivul juriu va alege apoi 20 de filme care vor putea fi votate de utilizatori.

Alături de Ada Condeescu, din juriu mai fac parte artiştii plastici Marina Abramović şi Želimir Barić, filosoful pop-cult Slavoj Žižek şi regizoarea Jasmila Žbanić.

Ada Condeescu a obţinut premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Sarajevo, anul trecut, pentru rolul Veli din „Loverboy”. Actriţa a mai jucat şi în filmul dublu premiat la Festivalul de Film de la Berlin, în 2010, „Eu când vreau să fluier, fluier”, de Florin Şerban.