Adela Mărculescu, Adriana Trandafir şi Rodica Mandache au primit titlul de profesor emerit din partea Universităţii Hyperion

Universitatea Hyperion a acordat titlul onorific de profesor emerit doamnelor Adela Mărculescu, Adriana Trandafir și Rodica Mandache, profesoare în cadrul Facultății de Arte Hyperion și personalități remarcante ale scenei românești.

RomaniaTV.net
05 oct. 2016, 06:30

Ceremonia de acordare a titlului de profesor emerit celor trei actrițe a avut loc marți, 4 octombrie, în cadrul festivității de deschidere a anului universitar 2016-2017 de la Facultatea de Arte a Universității Hyperion.

Doamnele profesoare au fost aplaudate și felicitate de colegii profesori de la Facultatea de Arte Hyperion și mai ales de studenți, iar Rectorul Universității Hyperion, Sever Spânulescu, le-a înmânat diplomele care certifică titlul onorific.

„Este un moment emoționant această recunoaștere pe care Universitatea Hyperion o dă unor valori prezente în Universitatea noastră, unor valori ale culturii românești, unor simboluri pe care cu toții le cunoașteți, le admirați. Este vorba despre decernarea titlului de profesor emerit pentru trei mari actrițe.” Rectorul Sever Spânulescu

Adriana Trandafir, actriță și prof. la Facultatea de Arte a Univ. Hyperion

„Această diplomă, această clipă de fapt, aș vrea să i-o dăruiesc lui Sebi (Eusebiu) Ștefănescu, pentru că el m-a adus aici și cred că de acolo de sus e fericit ca și mine pentru acest moment.   Nu cred că măreția unui om se măsoară prin statutul lui. Singura măsură este calea și dezvoltarea lui personală și morală. Această diplomă pentru mine reprezintă tot un drum. Întotdeauna oamenii vor să trăiască pe culmi, spunea Paler, dar adevărata fericire constă în felul în care escaladezi muntele.”

Rodica Mandache, actriță și profesor la Facultatea de Arte a Univ. Hyperion

„Vă mulțumesc foarte mult! Momentele de fericire nu știi cât o să te cuprindă și cât o să te răvășească. Acest moment e mai mult decât mi-am închipuit. E foarte bine să fii recunoscut ca valoare de oamenii cu care lucrezi și sper să fiu la fel de fericită și de acum încolo, cum am fost până acum.”

Adela Mărculescu, actriță și profesor la Facultatea de Arte a Univ. Hyperion:

„Vă mărturisesc că în viața mea nu am contabilizat niciodată nimic: nici banii, nici viața, nici ce s-a întâmplat. Nu pot să nu-mi amintesc că, totuși, de aproape 27 de ani sunt în această facultate. Așa îmi dau seama câți ani am eu, că nu vreau să mă gândesc nici la asta.  Vă spun cu mare plăcere, cu mare bucurie,  și sper că și cu multă dăruire, mi-am făcut această meserie pe care chiar o iubesc și asta înseamnă că vă iubesc foarte mult pe voi (studenții).”

La această ceremonie, s-a ținut și un moment de reculegere pentru doi foști mari artiști și profesori la rândul lor la Facultatea de Arte a Univ. Hyperion: Geo Saizescu și Eusebiu Ștefănescu.

„Nu pot să nu-mi amintesc de Geo Saizescu și de Eusebiu Ștefănescu.  Haideți să ținem un moment de reculegere și să-i aplaudăm. Au iubit foarte mult această facultate!”, a mai spus actrița și prof. Adela Mărculescu.