Adele şi grupul Anonymous, pe lista celor mai influenţi oameni din lume alcătuită de revista Time

Cântăreaţa britanică Adele, grupul Anonymous, jucătorul de baschet Jeremy Lin şi preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, figurează pe lista celor mai influenţi 100 de oameni din lume din acest an alcătuită de revista săptămânală americană Time, informează AFP.

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 14:55
Adele şi grupul Anonymous, pe lista celor mai influenţi oameni din lume alcătuită de revista Time

Această listă eclectică în care apar artişti, oameni de afaceri, politicieni şi alţi oameni consideraţi remarcabili conţine un număr record de 54 de personalităţi care nu provin din Statele Unite ale Americii, au precizat editorii revistei Time.

„Natura influenţei se schimbă. În epoca platformei de microblogging Twitter, ea nu a fost niciodată mai facilă sau mai efemeră. Din acest motiv, am încercat să alegem acei oameni a căror influenţă este în acelaşi timp durabilă şi, cu câteva mici excepţii, lăudabilă”, au adăugat editorii revistei Time.

Din lumea politicii, pe această listă apar preşedintele columbian Juan Manuel Santos, preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, premierul italian Mario Monti, cancelarul german Angela Merkel, preşedintele american Barack Obama, secretarul de stat american Hillary Clinton şi premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy, care figura pe această listă în 2011, a dispărut în acest an.

Pe plan sportiv, baschetbalistul american de origine taiwaneză Jeremy Lin a fost inclus în premieră pe această listă prestigioasă, alături de fotbalistul argentinian Lionel Messi şi de jucătorul de tenis sârb Novak Djokovic.

Din rândul artiştilor se remarcă solista britanică Adele, actriţa de culoare Viola Davis, cântăreaţa Rihanna şi creatoarea de modă britanică Sarah Burton, devenită celebră după ce a creat, anul trecut, rochia de mireasă pentru Kate Middleton, soţia prinţului William.

De altfel, Kate Middleton, devenită prin căsătorie ducesă de Cambridge, apare şi ea pe listă, ca şi sora ei, Pippa.

Pe lista celor mai influenţi 100 de oameni din lume mai apar preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, noul director general al grupului Apple, Tim Cook, şi grupul de piraţi cibernetici Anonymous.

Această listă anuală, care nu este un clasament, este întocmită pe baza recomandărilor expediate de corespondenţii săptămânalului Time, în urma unui proces de selecţie care durează mai multe luni.

Editorii revistei Time sunt cei care decid asupra numelor incluse în lista anuală, cu excepţia categoriei „The People’s Choice”, selectată prin voturile exprimate online de cititorii publicaţiei.