Aderarea la Spațiul Schengen, împiedicată de politicieni români. Cristian Terheș: „Sunt niște sclavi!” | EXCLUSIV

Europarlamentarul Cristian Terheș și-a exprimat revolta vineri seara, la România TV, după ce Olanda a lăsat de înțeles că nu va accepta țara noastră în Schengen. 

14 oct. 2022, 21:34
Aderarea la Spațiul Schengen, împiedicată de politicieni români. Cristian Terheș: „Sunt niște sclavi!” | EXCLUSIV

După ce judecătorul Augustin Zegrean și economistul Mircea Coșea au declarat că nu există motive pentru care România să nu fie primită în Schengen, europarlamentarul Cristian Terheș a declarat că aderarea țării noastre e amenințată în primul rând de politicieni de la București.

„Eu vă spun cum se văd lucrurile din partea cealaltă, cu privire la Schengen. România e în procedura de a fi reeevaluată, să vedem dacă intră… Sunt sigurul român din Parlamentul European care a fost cu raportor. Toate grupurile politice, majoritatea, cu mici excepții au zis că merită România în Schengen, inclusiv Germania. Dar apare în România acest scandal cu legile justiției. 

(…) Au apărut 4 amendamente în care se ridică din nou problema statului de drept în România. Când aveam toate astrele aliniate să intrăm în Schengen, se readuce în discuție acest lucru. Nu numai USR face asta. Care a fost motivul pentru care legile justiției au fost introduse în protocoale, să ai agenți acoperiți și restul?

Cine cere asta, când toata Europa era cu ochii pe noi, iar în chestiunile legate de protecția granițelor, criza refugiaților, am făcut o impresie bună?! Cine are motivul să satobeze interesul României? Nu cumva cei din țară?! (…)”, a declarat Cristian Terheș, la România TV.

 

Avertismentul europarlamentarului Cristian Terheș

 

În opinia lui Cristian Terheș, politicienii români nu au demnitate nici măcar cât cei din Bulgaria.

„Borisov a cerut ridicarea MCV-ului. I s-a ridicat. În cazul României nu i se va da nimic pentru că nu va cere nimic, pentru că toți acești oameni politici din România sunt niște sclavi”, a mai punctat preotul Cristian Terheș.

În ultimele săptămâni, USR și presa de casă a partidului condus de către Cătălin Drulă a susținut direct și indirect ideea potrivit căreia România nu trebuie să fie primită în Spațiul Schengen.