Judecătorul Augustin Zegrean confirmă: „UE primește informații de rea credință din România, pentru a nu adera la Schengen / De mult trebuia scos MCV-ul, pentru că nu este România mai coruptă sau mai rea decât alte state”

În vreme ce planează incertitudini cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen, fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean crede că țara noastră e neîndreptățită.

14 oct. 2022, 20:24
Judecătorul Augustin Zegrean confirmă: „UE primește informații de rea credință din România, pentru a nu adera la Schengen / De mult trebuia scos MCV-ul, pentru că nu este România mai coruptă sau mai rea decât alte state”

Imaginea potrivit căreia România este mai coruptă decât alte țări din Europa este falsă, crede cunoscutul magistrat. În opinia judecătorului, țara noastră trebuia să scape de mult timp de MCV.

„De mult trebuia scos MCV-ul, pentru că nu este România mai coruptă sau mai rea decât alte state. Doar diferența de tratament penal este diferită. La noi pedeapsa este mult mai mare și mai gravă pentru aceeași faptă. Aici ar trebui cineva să țină cont de lucrul acesta pentru că nu este normal ca anumite fapte care în anumite state nu se pedepsesc, la noi să se pedepsească.

Nu este normal ca anumite fapte care în alte părți sunt pedepsite cu pedepse ușoare la noi să fie cu pedepse foarte mari. Trebuie un tratament penal egal pentru toată lumea”, a declarat Augustin Zegrean, pentru B1 TV.

 

Judecătorul Augustin Zegrean: „Din păcate, oficialii europeni primesc informații de rea credință din România”

 

MCV-ul este o mare farsă, crede Zegrean. Potrivit magistratului, fără acest embargo, mulți birocrați de la Bruxelles și-ar pierde locul de muncă. În plus, el a mai amintit despre politicienii de rea credință din țara noastră (n.r. – de la USR), care fac tot posibilul să țină România departe de „lumea civilizată”.

„Problema cu MCV-ul este că le place celor de la Comisia Europeană să țină această sabie a lui Damocles deasupra capului nostru pentru că sunt niște oameni care de acolo își câștigă pâinea.

Din păcate, primesc informații de rea credință din România. Se plătesc polițe politice și prin această metodă. Se reclamă lucruri care nu se verifică”, a mai precizat Zegrean, potrivit sursei citate.

Zilele acestea, inclusiv celebrul economist Mircea Coșea a vorbit despre necesitatea aderării României la Spațiul Schengen. Potrivit profesorului, țara noastră trebuie să fie primită de mult timp, iar europarlamentarii trebuie să renunțe la atitudinea de slugărnicie față de șefii Comisiei.