Aderarea României la Schengen: În ce condiţii şi-ar schimba Germania poziţia faţă de ţara noastră

Viitorul raport al Comisiei Europene (CE) din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) trebuie să consemneze semne clare de progres pentru România, pentru că numai într-o astfel de situaţie ne putem aştepta ca poziţia Germaniei privind aderarea ţării la spaţiul Schengen să se schimbe, a declarat, luni, eurodeputatul german Manfred Weber, vicepreşedintele al grupului PPE din Parlamentul European.

RomaniaTV.net
04 mart. 2013, 20:45
Aderarea României la Schengen: În ce condiţii şi-ar schimba Germania poziţia faţă de ţara noastră

„Situaţia din România privind statul de drept dă motive de îngrijorare, iar raportul CE a identificat deficienţe serioase (…)”, a afirmat Manfred Weber pentru agerpres.ro.

„România este, în prezent, cea mai instabilă ţară din regiunea Balcanilor. De aceea, înţeleg poziţia ministrului german de interne”, a adăugat eurodeputatul german, membru al Uniunii Creştin-Sociale din Bavaria, la fel ca şi ministrul de interne Hans-Peter Friedrich, care a afirmat duminică, într-un interviu pentru Der Spiegel, că Germania îşi va folosi dreptul de veto dacă România şi Bulgaria vor insista asupra unui vot privind aderarea la Schengen la reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) de joi.

Citeşte şi REPLICA lui Ponta pentru Băsescu: Povestea cu 7 state care ni s-ar opune pentru Schengen NU există

El a subliniat că „guvernul de la Bucureşti trebuie să acţioneze acum” pentru a avea timp să realizeze progresele necesare în vederea unei schimbări de poziţie a statului pe care îl reprezintă. „Viitorul raport al Comisiei trebuie să arate semne clare de progres. Numai atunci ne putem aştepta ca poziţia Germaniei să se schimbe”, a precizat Weber.

Citeşte şi Swoboda: Declaraţia lui Friedrich, inacceptabilă. Preşedinţia UE să dea Germaniei semnal clar