Adevărata conexiune dintre telefoane mobile şi cancere. Ce schimbări ar trebui să faci

Potrivit studiilor, 30 de minute de vorbit pe zi la telefonul mobil reprezinta un factor carcinogen de categoria B. A venit vremea deci sa luam mult mai in serios efectele negative pe care acest obicei ni le pot adduce si sa facem imediat schimbari in viata noastra de zi cu zi. Cu ce putem incepe? Iata cateva sfaturi:

24 oct. 2014, 03:31
Adevărata conexiune dintre telefoane mobile şi cancere. Ce schimbări ar trebui să faci

1. Pune telefonul pe speaker. In cazul in care poti sa faci acest lucru si nu deranjezi pe cei din jur, nu mai sta pe ganduri. Tine-l la o distanta cat mai mare de ureche si cap. Cu cat mai departe e de tine antenna, cu atat mai slab este si semnalul care transmite radiatia electromagnetica care te poate afecta.

2. Foloseste-te de celelalte functii. Mesajele instant, chiar daca iti iau mai mult timp pentru a le scrie, te vor feri si ele de radiatiile nedorite. Nu poti comunica orice in acest mod dar, pe cat posibil, incearca sa limitezi astfel minutele petrecute cu telefonul mobil la ureche.

3. Inchide telefonul. Atunci cand nu il folosesti si nici nu astepti niciun telefon, poti sa-l inchizi. Unele telefoane beneficiaza si de modul „zbor” (flight mode) care opreste transmitatorul.

4. Schimba pozitia. Atunci cand esti nevoita sa vorbesti mai mult la telefon, schimba din timp in timp pozitia acestuia, de la o ureche la alta, limitand astfel nivelul de radiatii cu care mobilul de bombardeaza in anumite zone.

Continuarea pe Lyla.ro