Adevăratele motive pentru care femeile nu pot bea cot la cot cu bărbaţii

Despre alcool s-au scris multe – atât despre beneficiile consumului moderat al anumitor tipuri de băuturi alcoolice, precum vinul, cât şi despre efectele nocive ale excesului. Dar v-aţi întrebat oare de ce corpul unei femei reacţionează altfel la băutura decât cel al bărbatului?

RomaniaTV.net
05 sept. 2013, 07:38
Adevăratele motive pentru care femeile nu pot bea cot la cot cu bărbaţii

De mai bine de 10.000 de ani oamenii consuma bauturi fermentate, adica forma de alcool, iar aceasta practica a fost, de-a lungul timpului, si laudata, si blamata. In timp ce consumul moderat – unu sau cel mult doua pahare de vin de calitate – poate aduce beneficii sanatatii, mai ales de natura cardiovasculara, prea mult alcool strica. Au dovedit-o medicii si a constatat acest lucru aproape fiecare adult care s-a confruntat, pe propria piele sau fata in fata, cu cazuri de excese.
 
Dar cu ce difera consumul de alcool de la femei la barbati si de ce femeile nu pot bea cot la cot cu reprezentantii sexului tare? Iata marile diferente dintre sexe in ceea ce priveste “trasul la masea”!
 
1. Femeile beau haotic

Spre deosebire de barbati care obisnuiesc, adesea, sa bea cate o bere-doua pe zi, mai ale in sezonul cald, femeile beau mai rar, insa, in acele momente, fac exces. Astfel ca, desi barbatii beau mai des, femeile se imbata mai des, depasind adesea media de sase pahare pline de alcool la o singura ocazie.
 
2. Femeile nu tolereaza la fel de bine alcoolul

Corpul unei femei tolereaza altfel alcool comparativ cu trupul unui barbat, iar motivele din spatele acestui fapt nu sunt inca pe deplin cunoscute de oamenii de stiinta.

Unele ipoteze sustin ca hormonul feminin estrogen interactioneaza cu alcoolul astfel incat creste nivelul de toxicitate asupra ficatului, in timp ce alte ipoteze stiintifice arata ca exista enzime diferinte in stomacul unei femei, fata de cel al barbatului, motiv pentru care reprezentantele sexului frumos nu suporta atat de bine cantitatile mari de alcool. Totodata, mai poate avea legatura si cu faptul ca trupul femeii contine, pe kilogram, mai putina apa decat cel al barbatului, motiv pentru care alcoolul se dilueaza mai greu si mai lent in corpul femeii, spre deosebire de cel al reprezentantului sexului tare. Acest lucru a fost dovedit printr-un simplu alcooltest.

Chiar daca o femeie si un barbat beau exact aceeasi cantitate de alcool, alcoolemia ei va fi usor mai mare decat a lui.

Celelalte motive, pe Lyla.ro.