Adevăratele motive pentru care te simţi obosit

Dormi aproximativ opt ore pe noapte si te simti, totusi, obosit in timpul zilei? S-ar putea ca problema sa nu fie neaparat orele de somn, oboseala fiind generata de alte cauze.

27 nov. 2015, 09:10
Adevăratele motive pentru care te simţi obosit

Unii oameni cred ca daca dorm opt sau noua ore pe noapte ar trebui, implicit, sa fie odihniti a doua zi. Insa ei nu stiu ce se intampla in toiul noptii. Sindromul de apnee in somn (SAS) se manifesta printr-un sforait puternic, urmat de oprirea brusca a respiratiei pentru cateva secunde. Fiecare astfel de intrerupe duce la proasta oxigenare pe timpul noptii, fapt ce scade calitatea somnului. Cu alte cuvinte, chit ca dormi opt-noua ore, le dormi prost.

Alimentatie proasta sau insuficienta

Daca mananci prea putin, este firesc sa te simti sleit de puteri pe timpul zilei. Dar si daca mananci suficient catitativ, dar calitativ prost, problema oboselii este la fel de presanta. O dieta dezechilibrata nutritional genereaza scaderi si cresteri bruste ale nivelului glicemiei – zaharul din sange. Aceste oscilatii suprasolicita organismul, care practic nu are din ce sa se alimenteze, si este rapus de oboseala.

Continuarea pe Lyla.ro.