Îţi merge greu telefonul mobil? Atenţie la aceste aplicaţii!

Puşi să aleagă între versiunea plătită a unei aplicaţii şi cea gratuită, dar sponsorizată prin reclame, cei mai mulţi utilizatori înclină spre cea de-a doua variantă, fără a ţine însă cont de preţul ascuns al acestei decizii.

05 mai 2015, 11:15
Îţi merge greu telefonul mobil? Atenţie la aceste aplicaţii!

Potrivit concluziilor unui studiu recent, aplicaţiile sponsorizate prin reclame au un impact semnificativ asupra autonomiei bateriei, crescând totodată nivelul de încărcare al procesorului şi utilizarea conexiunii de date, scrie go4it.ro. Astfel, aceste aplicaţii pot reduce autonomia telefonului mobil, rezultatele variind în funcţie de aplicaţie şi modul de folosire. În plus, ocuparea unei cantităţi mai mari de memorie RAM se traduce într-o degradare a performanţelor resimţite.

Citeşte şi Aplicaţia pe care ar trebui să o folosească toţi şoferii. Te fereşte de poliţie şi îţi găseşte loc de parcare

-Aplicaţiile sponsorizate prin reclame folosesc în medie cu 16% mai multă energie, diminuând autonomia unui smartphone în medie medie cu 2.5 – 2.1 ore

Nivelul de încărcare a procesorului este, în medie, cu 48% mai mare în cazul aplicaţiilor promovate prin reclame

Citeşte şi Aplicaţii utile pentru vacanţele de sfârşit de vară

-Consumul de memorie RAM creşte în medie cu 22%

-Deoarece reclamele afişate sunt descărcate de pe un server aflat la distanţă, traficul de date creşte în medie cu 79% în cazul aplicaţiilor sponsorizate, putând depăşi chiar şi 100% în cazuri izolate.

La final, folosirea în exces a conexiunii de internet mobil pentru descărcarea automată a bannerelor cu reclame poate încărca factura telefonului, dacă abonamentul contractat este taxat pe baza traficului de date efectuat.