Adevăratul motiv al amânării congresului PSD. „Are legătură cu grupul de la Cluj”

Decizia amânării congresului PSD programat pentru sâmbătă, 29 februarie, nu ar avea legătură cu apariţia primului caz de coronavirus în România, ci cu "grupul de la Cluj". Cel puţin asta susţine Anca Alexandrescu, fost consilier al Vioricăi Dăncilă, care afirmă că gruparea alături de câţiva lideri din judeţ vrea să-l impună pe Vasile Dâncu în conducerea partidului.

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 10:28
Adevăratul motiv al amânării congresului PSD. „Are legătură cu grupul de la Cluj”

Anca Alexandrescu a scris că „târziu în noapte PSD a anunţat că amână Congresul programat pentru 29 februarie din cauza apariţiei primului caz de Coronavirus în Romania”. „Mulţi s-au grăbit să aprecieze gestul «responsabil», însă pe la colţuri lideri din partid se întrebau ce s-a întâmplat totuşi de scrisoarea către ei a venit în miez de noapte. Nu apăruse nimic în cursul zilei care să justifice o precipitare a deciziei”, afirmă fostul consilier al premierului Viorica Dăncilă, conform realitateadinpsd.net.

„De fapt, «gestul responsabi»” de amânare are legătură cu grupul de la Cluj. Blestemul care pare să urmărească PSD la nesfârsit. E bine cunoscută încercarea aceşti grupări alături de câţiva lideri de judeţ de a-l impune pe Vasile Dâncu în conducerea partidului. Mai precis, preşedinte al Consiliului Naţional. Ieri însă aceştia au mers mai departe şi au încercat forţarea situaţiei, cerând ca Vasile Dâncu să vorbească pe scena Congresului”, a precizat Alexandescu.

Anca Alexandrescu precizează că Dâncu este considerat „intelectualul de care PSD are nevoie pentru definirea identităţii doctrinare a partidului”.

„O idee veche pe care a încercat-o şi Adrian Nastase. Unde a ajuns…ştie toată lumea. Şi Liviu Dragnea a stat la aceeaşi masă cu Vasile Dâncu. Ba chiar l-a pus vicepremier şi i-a ascultat cu sfinţenie analizele şi strategiile. Acum pare că scenariul se repetă cu noua conducere interimară a partidului. Oare acest partid nu are puterea să recunoască că reforma nesfârşită propusă încă din anii 2000 de către Vasile Dâncu nu urmăreste decât dezintegrarea PSD-ului?”, a conchis ea.

Citeşte şi: PSD amână Congresul din cauza CORONAVIRUSULUI