Adevăratul motiv pentru care Bianca Andreescu nu merge la Australian Open 2022. Cum a fost fotografiată tenismena de origine română

Tenismanul sârb Novak Djokovic, actualul lider al clasamentului ATP, figurează pe lista participanţilor la viitoare ediţie a Australian Open, nu însă şi americanca Serena Williams şi canadianca de origine română Bianca Andreescu.

09 dec. 2021, 12:44
Adevăratul motiv pentru care Bianca Andreescu nu merge la Australian Open 2022. Cum a fost fotografiată tenismena de origine română

Jucătoarea de tenis Bianca Andreescu nu va participa la Australian Open 2022. Într-un mesaj postat pe contul de Twitter, tenismena de origine română și-a anunțat retragerea de la Australian Open și a vorbit despre momentele prin care a trecut în ultimele luni.

„După cum știți, ultimii doi ani au fost foarte dificili pentru mine, din mai multe motive. Anul acesta a fost foarte dificil, fiindcă am petrecut multe săptămâni în izolare, care m-au afectat foarte tare, atât din punct de vedere mental, cât și psihic. (…) De mai multe zile nu m-am simţit eu, mai ales când mă antrenam şi/sau jucam meciuri. Simţeam că duc lumea pe umeri. Nu mă puteam detaşa de tot ce se petrecea în afara terenului. Simţeam tristeţea din jurul meu”, a scris Bianca Andreescu.

Bianca a povestit că a fost grav afectată şi de faptul că bunica sa a fost bolnavă de COVID.

„Bunica mea a stat mai multe săptămâni la ATI, din cauza infecției cu COVID-19, ceea ce m-a lovit foarte puternic”, a mai scris Bianca Andreescu.

Bianca Andreescu și-a încheiat mesajul transmițând că timpul care era destinat turneelor din Australia îl va folosi pentru a reflecta și a se antrena.

„Vreau să îmi ofer timp suplimentar pentru a mă recupera, ca să pot reveni mai puternică ca niciodată, chiar dacă asta sună ca un clişeu. Prin urmare, nu voi începe sezonul în Australia anul acesta, dar voi reflecta, mă voi antrena şi voi fi pregătită pentru următorul sezon de tenis din 2022”, a transmis Bianca Andreescu.

Tenismena de origine română Bianca Andreescu, în vârstă de 21 de ani, este prima jucătoare canadiană care a câştigat un titlu de Grand Slam la simplu în WTA.

De la Australian Open 2022 va lipsi şi Serena Williams. Ea a explicat că a luat decizia de a nu participa la turneul de la Melbourne în urma recomandărilor medicilor săi.

„După ce m-am sfătuit cu echipa mea medicală, am decis să mă retrag de la Australian Open. Chiar dacă nu e o decizie ușoară, nu sunt la nivelul fizic care mi-ar permite să fiu competitivă.

Melbourne e unul dintre orașele mele favorite din lume și aștept în fiecare an cu nerăbdare să joc acolo. O să-mi fiedor de fani, dar privesc cu emoție înainte revenirea mea la cel mai înalt nivel”, a spus Serena Williams.

România va avea cel puţin cinci jucătoare pe tabloul feminin de la Australian Open. Este vorba despre Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jacqueline Cristian şi Gabriela Ruse.

Bianca Andreescu, relaxare la piscină

După ce a anunţat că nu va participa la Australian Open 2022, Bianca Andreescu a fost fotografiată în timp ce se relaxa la piscină alături de cățelul ei.

Pozele au fost făcute de un fotograf profesionist și publicate pe contul de Instagram al WTA.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Women’s Tennis Association (@wta)