Adevăratul plan al lui Vladimir Putin în Ucraina. „Nu e doar dorința de răzbunare!”

Garry Kasparov, marele maestru internaţional la șah şi președinte al Fundației pentru Drepturile Omului, consideră că ultimele bombardamente reprezintă modalitatea prin care Vladimir Putin speră să-i convingă pe ucraineni să se predea.

14 mart. 2022, 19:34
Adevăratul plan al lui Vladimir Putin în Ucraina. „Nu e doar dorința de răzbunare!”
Adevăratul plan al lui Vladimir Putin în Ucraina

Adevăratul plan al lui Vladimir Putin în Ucraina. Garry Kasparov, care a anticipat că Rusia va recurge la atacuri din în ce mai sângeroase, a făcut o paraleleă cu ce s-a întâmplat în ultimele decenii în Cecenia și Siria. Acesta susţine că Vladimir Putin a trecut la o astfel de tactică după ce strategia inițială, de a cuceri Ucraina în doar câteva zile, a eșuat!

Adevăratul plan al lui Vladimir Putin în Ucraina. „Nu e doar dorința de răzbunare!”

„Lucrurile se înrăutățesc după ce Putin nu a reușit să câștige războiul în două-trei zile, așa cum plănuia. Acum, a trecut la strategia pe care o cunoaște cel mai bine, distrugerea țării, a orașelor și răspândirea campaniei de teroare. Vedem acum crime de război. Nu sunt doar mânia și dorința de răzbunare ale lui Putin, ci este o presiune psihologică, el crede că Ucraina va capitula așa. E ceea ce am văzut în Grozny în 2000, în Siria în 2015. Vrea să-i bombardeze până la supunere. Lucrurile nu sunt strălucite pentru Rusia, însă, dacă Ucraina nu primește ajutorul necesar pentru a doborî trupele rusești, nu știu cât de mult poate rezista acestui atac”, a spus Garry Kasparov pentru Times Radio.

Apropiatul lui Vladimir Putin anunţă data la care va cădea preşedintele Rusiei. Când vom scăpa de liderul de la Kremlin

Marele șahist a transmis că singura șansă de câștig a Ucrainei este eșecul Rusiei de a cuceri toate orașele din jurul Kievului: „Întrebarea este una singură acum: poate Rusia să încercuiască Kievul? Dacă reușește, să sperăm că nu, vom vedea catastrofe de neimaginat. Am văzut deja la Mariupol și Karkov, dar Kievul e mult mai mare”.

Elon Musk l-a provocat pe Vladimir Putin la o luptă corp la corp! Câștigătorul primește Ucraina