Adevărul a obţinut o copie a licenţei Emiliei Şercan. Lucrarea conţine pasaje preluate fără citarea sursei

"Adevărul" a obţinut de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu o copie conformă cu originalul a lucrării de licenţă a jurnalistei Emilia Şercan. Paragrafele despre care „Turnul Sfatului“ a spus că ar fi suspecte de plagiat se regăsesc şi în copia conformă cu originalul, pe aproximativ zece pagini din cele 90 ale lucrării.

14 iun. 2017, 12:40
Adevărul a obţinut o copie a licenţei Emiliei Şercan. Lucrarea conţine pasaje preluate fără citarea sursei

După o lecturare a copiei lucrării, pusă la dispoziţie de Universitate jurnaliştilor Adevărul, se poate observa că în lucrarea de licenţă a Emiliei Şercan apar, la Capitolul 3, pasaje preluate din cartea „ׅGhidul pentru jurnalişti“, spre exemplu.

La pagina 38 a lucrării de diplomă se regăsesc pasaje din paginile 15-16 din „Ghidul juridic“. La fel, pagina 40 şi jumătate din pagina 41 apar ca integral copiate din pagina 5 a „Ghidului“, în timp ce pagina 43 copiază în proporţie de 80% din paginile 14-15 ale Ghidului.

Pagina 44 a lucrării are acelaşi conţinut preluat din paginile 14-15 ale aceluiaşi Ghid, la fel si jumătate din pagina 45. În acelaşi Capitol 3, jumătate din pagina 52 este copiată din pagina 54 a Ghidului, iar 80% din pagina 54 este copiată din paginile 59 şi 60 ale cărţii menţionate, toate fără citare. 

Emilia Şercan spusese că va verifica dacă lucrarea de diplomă prezentată de site-ul Turnului Sfatului ca fiind a ei îi aparţine într-adevăr, ca să poată comenta acuzaţiile de plagiat. Jurnalista a mai spus că se aştepta să fie ţinta unor astfel de atacuri şi că nu va renunţa la dezvăluirile ei. Însă de la primele dezvăluiri nu a mai venit nicio reacţie din partea ei.