Adevărul despre cea mai CONTROVERSATĂ SCENĂ din TITANIC, la 15 ani de la lansarea filmului VIDEO

Încă de la lansarea sa, în 1997, filmul "Titanic" a stârnit multe controverse, însă adevărul despre cea mai dezbătută dintre ele este aproape de a fi descoperit.

RomaniaTV.net
15 sept. 2012, 10:34
Adevărul despre cea mai CONTROVERSATĂ SCENĂ din TITANIC, la 15 ani de la lansarea filmului VIDEO

„De ce Jack (personajul interpretat de Leonardo DiCaprio) nu s-a urcat alături de Rose (interpretată de Kate Winslet) pe pluta improvizată pentru a-şi salva viaţa?” este întrebarea care a stârnit numeroase controverse de-a lungul timpului.

Regizorul filmului, James Cameron, a explicat că acest lucru nu s-a întâmplat din cauză că Jack nu ar fi avut suficient spaţiu: „Atunci când Jack o urcă pe Rose pe plută, încearcă să urce şi el. Nu este un idiot, nu vrea să moară, însă pluta se scufundă. Este clar că pluta poate sta la suprafaţa apei doar cu unul dintre ei, aşa că Jack decide să o lase pe Rose să fie acea persoană”, spune Cameron.

Fanaticii filmului au realizat însă un experiment pentru a demonstra că logica regizorului a fost greşită. O serie de fotografii publicate pe site-uri de socializare au recreat scena cu cei doi actori, de această dată pe uscat, arătând că Jack şi Rose ar fi avut suficient spaţiu pe plută.

Regizorul James Cameron afirmă însă că, dacă cei doi s-ar fi urcat împreună pe plută, ar fi fost cu jumătate de corp în apă, murind împreună de hipotermie: „Singură, Rose este complet afară din apă”, spune regizorul.

Controversa va fi studiată şi de realizatorii emisiunii „Spărgătorii de mituri”, care vor realiza un episod pe această temă.

Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert în domeniul filmărilor care folosesc tehnologii revoluţionare. Lungmetrajele „Avatar” şi Titanic”, regizate de Cameron, sunt filmele cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei – 2,78 miliarde de dolari, respectiv 1,84 miliarde de dolari.